Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg  hřbetu, 1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, 1 mrkev, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 jalovčinky, sůl.

Odblaněný hřbet dáme vařit do slané vody s vínem, cibulí, zeleninou a kořením. Měkký vyjmeme, pokrájíme na porce a podáváme s omáčkou.

Omáčka: 2 žloutky, lžička cukru, 3 lžíce rybízové zavařeniny, 20 dkg strouhanky,  5 dkg másla, šťáva a kůra z poloviny citronu, 1 lžíce koňaku, 3 lžíce vývaru. 
Žloutky utřeme s cukrem a rybízovou zavařeninou. Přidáme strouhanku osmaženou na másle, citrónovou šťávu a kůru, koňak a vývar a vše umícháme dohusta. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

2 prsa z mladých bažantů, mléko, sůl, 2 vejce, 2 lžíce vína, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sladké smetany, 8 dkg hladké mouky. tuk na smažení.
Prsa z mladých bažantů vykostíme, naklepeme, namočíme do osoleného mléka. Necháme několik hodin odpočívat na chladném místě. Pak je z mléka vyjmeme a osušíme ubrouskem a osolíme. Žloutky s vínem, olejem a smetanou dobře rozšleháme, přidáme mouku a vymícháme na hladké těstíčko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho přimícháme do těstíčka. Maso namočíme do těstíčka a na rozpáleném tuku osmažíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.83 (3 Hlasujících)

Radim Kraus

email: radim.kraus "zavináč" gmail . com

 

Náš banner:

Get Adobe Flash player

adresa banneru:

http://www.zverinova-kucharka.cz/images/banners/zverinova-kucharka.swf

link pro stazeni banneru:

http://www.zverinova-kucharka.cz/images/banners/zverinova-kucharka.zip

 

HTML Kód pro vložení na vaše stránky:

<embed src="http://www.zverinova-kucharka.cz/images/banners/zverinova-kucharka.swf"
width="165"
height="135"
wmode="opaque"
type="application/x-shockwave-flash"
>

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (7 Hlasujících)

Tato internetová kuchařka slouží jako inspirace pro milovníky zvěřiny.  Je určena kuchařům amatérům, zejména myslivcům, jejich rodinným příslušníkům a ostatním, kteří mají rádi zvěřinu. Recepty jsou zaměřeny na dnes dostupnou zvěřinu. Vybrané recepty se postupně doplňují a vylepšují. Rozdělení receptů je netradiční. Upřednostnil jsem charakter zpracovávaného masa. Rovněž jsem sloučil recepty na zvěřinu jelení, daňčí, srnčí, neboť maso má podobný charakter. Obdobně můžete upravit zvěřinu mufloní.

Recepty na minutky (plátky) z mladé zvěře lze stejně dobře použít jak na zvěřinu z černé, tak na jelení, daňčí, srnčí, mufloní a naopak.

Doufám, že naleznete v receptech inspiraci.  Své osvědčené recepty a kuchařské zkušenosti můžete e-mailem zaslat.

Ing. Jaroslav Kraus

-------------------------------------

Tato webová kuchařka je v provozu jakožto památka na mého otce (1947-2011)

Radim Kraus

 

 

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.