0,5 l mléka, špetka cukru, 1lžička hrubé mouky, 30 g droždí, 0,5 kg hladké mouky, sůl, 20 dkg mletých škvarků, 1 vejce, tuk na plech, mák na posypání.
Do několika lžic teplého mléka přidáme špetku cukru, lžičku hrubé mouky a droždí a necháme na teplém místě vykynout. Smícháme hladkou mouku, mleté škvarky, vejce, sůl, vykynutý kvásek a mlékem zaděláme tužší těsto. Dobře propracované těsto dáme na teplé místo vykynout. Zhruba za hodinu a půl těsto přendáme na pomoučněný vál a vyválíme asi půl centimetru silný plát. Okraje hrnku nebo skleničky otiskneme do mouky a vykrajujeme jimi placky, které přendáme na tukem pomazaný plech. Potřeme zbytkem mléka, na povrchu uděláme nožem mřížky nebo placky propícháme vidličkou a posypeme mákem a solí. Necháme je na plechu ještě asi deset minut kynout a potom je v dobře vyhřáté troubě upečeme dorůžova.