Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

0,5 l mléka, špetka cukru, 1lžička hrubé mouky, 30 g droždí, 0,5 kg hladké mouky, sůl, 20 dkg mletých škvarků, 1 vejce, tuk na plech, mák na posypání.

Do několika lžic teplého mléka přidáme špetku cukru, lžičku hrubé mouky a droždí a necháme na teplém místě vykynout. Smícháme hladkou mouku, mleté škvarky, vejce, sůl, vykynutý kvásek a mlékem zaděláme tužší těsto. Dobře propracované těsto dáme na teplé místo vykynout. Zhruba za hodinu a půl těsto přendáme na pomoučněný vál a vyválíme asi půl centimetru silný plát. Okraje hrnku nebo skleničky otiskneme do mouky a vykrajujeme jimi placky, které přendáme na tukem pomazaný plech. Potřeme zbytkem mléka, na povrchu uděláme nožem mřížky nebo placky propícháme vidličkou a posypeme mákem a solí. Necháme je na plechu ještě asi deset minut kynout a potom je v dobře vyhřáté troubě upečeme dorůžova.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.