Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.27 (15 Hlasujících)

MŮJ TIP
 

1 bažant, 30-50 dkg uzených vepřových žeber (nebo cca 0,5 kg uzeného bůčku), kousek másla, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření,olej, sůl, jíška.

Bažanta rozdělíme na 4 porce. Z prsíček odstraníme prsní kost a osolíme. Porce bažanta orestujeme pánvi a dáme na pekáč. Mírně podlijeme vodou, přidáme koření a na porce bažanta dáme pokrájená uzená žebra nebo silné plátky uzeného bůčku. Pečeme do měkka, podle potřeby lehce podléváme. Díly uzeného musí být vždy nahoře, aby výpek z uzeného stékal na bažanta. Porce během pečení poléváme výpekem. Když je bažant měkký, sundáme uzené a porce bažanta v troubě asi 5 minut ogrilujeme. Pečeni potřeme kouskem másla, šťávu podle potřeb naředíme vodou, dosolíme a zahustíme jíškou.

Variace: Do pekáče můžeme přidat na půlkolečka pokrájenou cibuli, nebo na proužky nakrájenou zelenou papriku (cca 2 ks).
Pozn. K bažantovi můžeme přidat naporcované kuře a upravit stejným způsobem. Maso z kuřete nasákne bažantím sosem. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.44 (27 Hlasujících)

1 bažant, 10 dkg slaniny, máslo, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 kuličky jalovce, sůl.

Bažanta protáhneme proužky slaniny a osolíme. Část slaniny dáme do břišní dutiny. Opečeme na másle, přidáme koření a pečeme v troubě do měkka za stálého polévání vypečenou šťávou.
Starší kus nejprve podusíme v přiklopeném pekáči a potom odklopíme a pečeme dozlatova.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.73 (11 Hlasujících)

2 bažanti, 15 dkg slaniny, máslo, sůl, 15 dkg celeru, 1 cibule.

Bažanty navrch i uvnitř osolíme, prsíčka a stehýnka protáhneme slaninou, naplníme připravenou náplní a zašijeme. Pečeme na másle dozlatova, podle potřeby podléváme vodou. Po půl hodině pečení přidáme do šťávy ještě na plátky nakrájenou 1 cibuli, 15 dkg celeru nakrájeného na proužky a dopečeme do měkka.

Nádivka 1: 1cibule, 10 dkg kuřecích jater, bažantí játra, 5 dkg másla, špetka tymiánu, špetka mletého pepře, na špičku nože muškátového květu, 1 lžička sekané petrželky, 1 vejce, 10dkg uzeného masa, 15dkg žampiónů, 1 větší cibule, 1 malý celer.
Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme spolu s bažantími játry a kuřecími játry na másle nebo jiném tuku. Přidáme tymián, špetku soli a okořeníme pepřem a muškátovým květem a lžičkou sekané petrželky. Zchladlá játra pak nahrubo posekáme, smícháme s vejcem, uzeným nakrájeným na kostičky a žampióny nakrájenými na plátky. Přidáme 1 lžíci koňaku a lžíci strouhanky a vše dobře promícháme.

Nádivka 2: 2 žemle, mléko, 5 dkg másla, 1 cibule, 10 dkg žampionů, 2 vejce, zelená petrželka, sůl, pepř, dle potřeby strouhanka.
Žemle namočíme v mléku a vymačkáme. Na másle zpěníme na jemno nasekanou cibuli, přidáme očištěné, omyté, nakrájené žampiony a podusíme. Vychladlé přimícháme k žemlím, přidáme vejce, posekanou zelenou petrželovou nať, mletý černý pepř, dle potřeby strouhanku a dobře spolu zamícháme. Osolíme a připravenou náplní bažanty naplníme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.58 (12 Hlasujících)

1 bažant, 10 dkg slaniny, máslo, sůl.

Bažanta protáhneme slaninou a osolíme. Připravíme si nádivku, naplníme dutinu břišní a zašijeme. Prsíčka obložíme plátky slaniny (přivážeme) a dáme péci na rozpuštěné máslo (prsíčky dolů). Zbylou slaninu pokrájíme na nudličky a dáme na pekáč. Bažanta opečeme na másle a jakmile máslo zrůžoví, slabě pečeni podlijeme a pečeme za občasného podlévání do měkka. Máslo se nesmí připálit. Přebytečnou nádivku přidáme k pečeni asi v polovině doby pečení. 

 Nádivka 1: 4 rohlíky, 3dkg slaniny, 10dkg uzeného bůčku nebo šunky, bažantí játra a srdce, 1 vejce, sůl, muškátový květ a oříšek, 1 lžíce sekané petrželky, 1 dl mléka nebo hovězí polévky.
Rohlíky nakrájíme na tenké plátky, polijeme horkým mlékem nebo polévkou a rozmačkáme vidličkou. Přidáme nadrobno nasekaná játra z bažanta, srdce, na kostičky nakrájenou slaninu a uzený bůček, vejce, sůl, špetku muškátového oříšku a květu, sekanou petrželku. Dobře promícháme.

Nádivka 2: 15 dkg jedlých kaštanů, 5 dkg másla, 10 dkg rýže, 1vejce, sůl, muškátový květ, 5g cukru, 1 mandle, 5 dkg hub, kousek másla.
Pečené nebo vařené loupané jedlé kaštany umeleme na masovém strojku. Máslo utřeme do pěny, přidáme mleté kaštany, podušenou rýži, 1 vejce, sůl, špetku muškátového květu, cukr, 1 strouhanou mandli a 5 dkg čerstvých, drobně pokrájených a na lžíci másla podušených hub. Všechno dobře promícháme.

Nádivka 3: 2 žemle, mléko, 1 cibule, játra a srdce z bažanta, sůl, mletý pepř, 1hřebíček, majoránka, 3 sardelky, 2 vejce, strouhanka.
Žemle namočíme v mléku a dobře vytlačíme. Na tuku zpěníme na jemno nasekanou cibuli, přidáme pomleté játra a srdce z bažanta a chvíli podusíme. Vychladlé přimícháme k žemli, okořeníme mletým černým pepřem, mletým hřebíčkem, majoránkou, přidáme nasekané sardelky, vejce, sůl a vše dobře zamícháme. Dle potřeby zamícháme se strouhanku na zahuštění

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (1 Hlasující)

1 bažant, 1 velká zelená paprika, 2 stroužky rozetřeného česneku, 10 dkg kuřecích jater, bažantí vnitřnosti, 2 lístečky estragonu, 1 lžička drobně sekané petrželky, 2 dkg másla, na špičku nože pepře a zázvoru, 1 plná lžíce vařené rýže (nebo nemáme-li ji, strouhané housky), 7 dkg slaniny, 8 dkg másla, sůl.

Bažanta protáhneme slaninou (polovina množství). Vnitřek vytřeme solí s česnekem a vložíme dovnitř paprikový lusk naplněný směsí, přidáme 2 lístečky estragonu. Bažanta osolíme a dáme na máslo a 2 plátky slaniny prsíčky dolů péci. Navrch dáme opět 2 plátky slaniny. Podle potřeby podlijeme a během pečení obrátíme. Měkkého bažanta nakrájíme, ke každé porci dáme kousek nádivky a přelijeme šťávou.

Náplň: paprikový lusk opláchneme, zbavíme stopky, na jedné straně rozřízneme a vyčistíme od zrnek. Játra kuřecí spolu s bažantími vnitřnostmi (játra, srdce, žaludek) drobně posekáme, přidáme posekanou petrželku, máslo, pepř, zázvor, vařenou rýži nebo strouhanou housku, sůl a vše promícháme do hustší směsi, kterou naplníme lusk. 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.