Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.70 (20 Hlasujících)

PLÁTKY ZE ZMRAŽENÉ ZVĚŘINY

50-75 dkg zvěřiny z kýty nebo hřbetu mladé zvěře , ústřicová omáčka, mletý pepř, škrobová moučka, sádlo (popř. olej), mouka (½ hladké+1/2 polohrubé mouky), sůl.
1. Zmrazené maso  necháme částečně rozmrazit den před upotřebením (maso je ještě tuhé, ale jde už krájet). Maso nemyjeme! Maso odblaníme ostrým nožem a nakrájíme na plátky přes vlákna a necháme zcela rozmrazit (nejlépe v chladničce do druhého dne), odstraníme případné vnitřní blány, šlachy a tuk.
2.Rozmrazené maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vyteklou šťávu z masa zásadně nevyléváme!!! Uchováme ji v misce.
3.Do šťávy z masa přidáme lžíci ústřicové omáčku a šťávu trošku zahustíme škrobovou moučkou.
4. Naklepané osolené a opepřené plátky vložíme do misky s ochucenou šťávou z masa, vše promícháme a necháme v chladu uležet alespoň hodinu do dalšího zpracování (šťáva se vsákne zpět do masa a plátky jsou pak šťavnaté). Takto upravené plátky můžeme uchovat v misce v chladničce i několik dnů. Optimální je takto si připravit plátky den předem.
5.Odležené plátky vyjmeme z misky a obalíme v mouce . Můžeme použít i jiný obal nebo ho zcela vynechat. Do mouky můžeme také přidat mletou sladkou nebo pálivou papriku.
6. Plátky prudce opečeme po obou stranách na sádle nebo oleji (můžeme do tuku pro chuť přidat malé kostičky slaniny), často obracíme do doby, než je maso propečené (z masa nevytéká krvavá šťáva). Plátky při opékání nesmí pustit vodu (poklesla by teplota smažení), jinak ztuhnou. Opékání na pánvi musíme provádět v rozpáleném tuku a plátky se nesmí dotýkat.
7.Plátky vyjmeme a horké hned podáváme na talíř nebo uchováme krátce v teple. Výpek z pánve můžeme různě upravit a dát k plátkům jako příloha nebo na plátky navrstvit.

Číst dál...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (5 Hlasujících)

¾ kg kýty nebo hřbetu z mladé zvěřiny, sádlo (olej), sůl.

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a vložíme na 1-2 dny do marinády. Plátky vyjmeme z marinády, osolíme a prudce opečeme na pánvi .
Plátky po vyndání z marinády můžeme obalit v mouce (1/2 hladké+1/2 polohrubé).

Marináda I:  1 vejce, 1 lžička solamylu, 1 lžička hořčice, 1 lžička sojové nebo ústřicové omáčky, špetka pepře, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 menší sladkokyselá okurka. Vše dobře v mixéru ušleháme.

Marináda II:  1 vejce, 1/2 dl mléka, špetka soli, olej, špetka pepře, 1/2 lžičky mleté papriky (sladká, pálivá nebo kombinace), 1 rovná lžička škrobové moučky, 1 lžička kečupu.

Marináda III:  1 dl červeného vína, 1 lžíce francouzské hořčice, špetka mletého pepře, 4 tlučené jalovčinky, špetka tymiánu.

Marináda IV:  1 dl červeného vína, špetka mletého pepře, 4 tlučené jalovčinky, špetka tymiánu, 1 rozlámaný bobkový list, 2 stroužky rozmačkaného česneku, půlkolečka ze střední cibule.

Marináda: V:  1 lžíce oleje, 4 lžíce bílého vína, šťáva z 1 citrónu, 1 velká cibule pokrájená na tenké plátky, 2 rozlámané bobkové listy, pepř.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.67 (3 Hlasujících)

1 kg kýty z mladé zvěřiny, 4 cibule, 10 dkg slaniny, 1 pórek, 2 stroužky česneku, 10 dkg šunky, 1dl Staré myslivecké , 5 čerstvých žampionů (nebo sterilovaných), lžička ústřicové omáčky, 1dl bílého vína, lžička solamylu, olej, sůl, mletý pepř.

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi plátky prudce opečeme po obou stranách a dáme do tepla. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na půlkolečka pokrájenou cibuli, pokrájený pórek, pokrájený česnek a vše krátce opečeme. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a nudličky šunky, zalijeme vínem, mysliveckou, dochutíme ústřicovou omáčkou a ještě chvíli podusíme. Plátky dáme na talíř a přelijeme směsí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.80 (5 Hlasujících)

¾ kg kyty, 15 dkg žampionů nebo lesních hub, drcený jalovec, tymián, 2 bobkové listy, 10 dkg nakrájené cibule, lžíce hořčice, kousek másla, jíška, olej, sůl.

Z kýty nakrájíme plátky, lehce naklepeme, osolíme, okořeníme jalovcem, tymiánem, potřeme hořčicí, položíme na ně bobkové listy a marinujeme v oleji alespoň hodinu (nejlépe přes noc). Z plátků oklepeme koření a na oleji prudce opečeme. Plátky vyndáme do tepla a na pánvi orestujeme cibuli, žampiony (nebo jiné houby), přidáme červené víno, zahustíme jíškou, přidáme kousek másla a krátce povaříme. Do pánve dáme plátky prohřát v omáčce.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (5 Hlasujících)

¾ kg zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 6 velkých hřibů (můžeme použít i jiné houby nebo je namíchat), pepř, 1 velká cibule, sůl, hladká mouka, olej.

Cibuli posekáme na jemno, očištěné houby nakrájíme na kousky. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky masa prudce opečeme na oleji a vyndáme do tepla. Ve výpeku orestujeme cibuli dozlatova, podlijeme malinko vodou, vložíme houby a dusíme několik minut. Pokud použijeme sušené houby, namočíme je před použitím do 1 litru vody, scedíme a touto vodou můžeme nahradit vývar. Poté přidáme maso i se šťávou, kterou pustilo. Zalijeme dle potřeby vodou. Do omáčky přidáme jíšku a poté necháme omáčku s jíškou povařit cca 20-30 minut, dokud maso nezkřehne. Dochutíme solí a pepřem.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.