Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.67 (38 Hlasujících)

PLÁTKY ZE ZMRAŽENÉ ZVĚŘINY

50-75 dkg zvěřiny z kýty nebo hřbetu mladé zvěře , ústřicová omáčka, mletý pepř, škrobová moučka, sádlo (popř. olej), mouka (½ hladké+1/2 polohrubé mouky), sůl.
1. Zmrazené maso  necháme částečně rozmrazit den před upotřebením (maso je ještě tuhé, ale jde už krájet). Maso nemyjeme! Maso odblaníme ostrým nožem a nakrájíme na plátky přes vlákna a necháme zcela rozmrazit (nejlépe v chladničce do druhého dne), odstraníme případné vnitřní blány, šlachy a tuk.
2.Rozmrazené maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vyteklou šťávu z masa zásadně nevyléváme!!! Uchováme ji v misce.
3.Do šťávy z masa přidáme lžíci ústřicové omáčku a šťávu trošku zahustíme škrobovou moučkou.
4. Naklepané osolené a opepřené plátky vložíme do misky s ochucenou šťávou z masa, vše promícháme a necháme v chladu uležet alespoň hodinu do dalšího zpracování (šťáva se vsákne zpět do masa a plátky jsou pak šťavnaté). Takto upravené plátky můžeme uchovat v misce v chladničce i několik dnů. Optimální je takto si připravit plátky den předem.
5.Odležené plátky vyjmeme z misky a obalíme v mouce . Můžeme použít i jiný obal nebo ho zcela vynechat. Do mouky můžeme také přidat mletou sladkou nebo pálivou papriku.
6. Plátky prudce opečeme po obou stranách na sádle nebo oleji (můžeme do tuku pro chuť přidat malé kostičky slaniny), často obracíme do doby, než je maso propečené (z masa nevytéká krvavá šťáva). Plátky při opékání nesmí pustit vodu (poklesla by teplota smažení), jinak ztuhnou. Opékání na pánvi musíme provádět v rozpáleném tuku a plátky se nesmí dotýkat.
7.Plátky vyjmeme a horké hned podáváme na talíř nebo uchováme krátce v teple. Výpek z pánve můžeme různě upravit a dát k plátkům jako příloha nebo na plátky navrstvit.

Číst dál: Plátky po manětínsku

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.10 (5 Hlasujících)

¾ kg kýty nebo hřbetu z mladé zvěřiny, sádlo (olej), sůl.

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a vložíme na 1-2 dny do marinády. Plátky vyjmeme z marinády, osolíme a prudce opečeme na pánvi .
Plátky po vyndání z marinády můžeme obalit v mouce (1/2 hladké+1/2 polohrubé).

Marináda I:  1 vejce, 1 lžička solamylu, 1 lžička hořčice, 1 lžička sojové nebo ústřicové omáčky, špetka pepře, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 menší sladkokyselá okurka. Vše dobře v mixéru ušleháme.

Marináda II:  1 vejce, 1/2 dl mléka, špetka soli, olej, špetka pepře, 1/2 lžičky mleté papriky (sladká, pálivá nebo kombinace), 1 rovná lžička škrobové moučky, 1 lžička kečupu.

Marináda III:  1 dl červeného vína, 1 lžíce francouzské hořčice, špetka mletého pepře, 4 tlučené jalovčinky, špetka tymiánu.

Marináda IV:  1 dl červeného vína, špetka mletého pepře, 4 tlučené jalovčinky, špetka tymiánu, 1 rozlámaný bobkový list, 2 stroužky rozmačkaného česneku, půlkolečka ze střední cibule.

Marináda: V:  1 lžíce oleje, 4 lžíce bílého vína, šťáva z 1 citrónu, 1 velká cibule pokrájená na tenké plátky, 2 rozlámané bobkové listy, pepř.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 Hlasující)

45 dkg plátků, pepř, 1 cibule, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 10 dkg žampionů, 2 rajčata, 1 zelená paprika, jíška, olej, sůl.

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Osmažíme na tuku, přidáme cibuli, krátce osmahneme. Podlijeme malinko vodou, přidáme nakrájené houby, proužky papriky, přisypeme mletou paprikou a dusíme do měkka. Hotové plátky vyndáme do tepla. Do omáčky přidáme pokrájená oloupaná rajčata, zahustíme jíškou a povaříme. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.67 (3 Hlasujících)

1 kg kýty z mladé zvěřiny, 4 cibule, 10 dkg slaniny, 1 pórek, 2 stroužky česneku, 10 dkg šunky, 1dl Staré myslivecké , 5 čerstvých žampionů (nebo sterilovaných), lžička ústřicové omáčky, 1dl bílého vína, lžička solamylu, olej, sůl, mletý pepř.

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi plátky prudce opečeme po obou stranách a dáme do tepla. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na půlkolečka pokrájenou cibuli, pokrájený pórek, pokrájený česnek a vše krátce opečeme. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a nudličky šunky, zalijeme vínem, mysliveckou, dochutíme ústřicovou omáčkou a ještě chvíli podusíme. Plátky dáme na talíř a přelijeme směsí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.81 (8 Hlasujících)

¾ kg zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 6 velkých hřibů (můžeme použít i jiné houby nebo je namíchat), pepř, 1 velká cibule, sůl, hladká mouka, olej.

Cibuli posekáme na jemno, očištěné houby nakrájíme na kousky. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky masa prudce opečeme na oleji a vyndáme do tepla. Ve výpeku orestujeme cibuli dozlatova, podlijeme malinko vodou, vložíme houby a dusíme několik minut. Pokud použijeme sušené houby, namočíme je před použitím do 1 litru vody, scedíme a touto vodou můžeme nahradit vývar. Poté přidáme maso i se šťávou, kterou pustilo. Zalijeme dle potřeby vodou. Do omáčky přidáme jíšku a poté necháme omáčku s jíškou povařit cca 20-30 minut, dokud maso nezkřehne. Dochutíme solí a pepřem.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.