4 plátky z kýty zvěřiny, 1 cibule, 4 dkg mrkve, 4 dkg celeru, 4 dkg petržele, 3 lžíce rajčatového protlaku, olej, 1 bobkový list, vývar, kousek másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř.
Náplň: 1 cibule, 1 vejce, strouhanka, pepř, sůl.
Drobně pokrájenou cibuli promícháme se strouhankou, vejcem, osolíme, opepříme a rozdělíme na plátky.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Maso stočíme v závitky, upevníme jehlami (párátky), opečeme je na oleji, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Kořenovou zeleninu a druhou cibuli drobně pokrájíme, osmahneme na másle, přidáme mouku, opět krátce osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, vývar a rozšleháme. Přidáme bobkový list a podusíme, až zelenina změkne. Hustou omáčku prolisujeme (bobkový list před tím vyndáme), přidáme k závitkům, podusíme je doměkka.
4 větší plátky z kýty zvěřiny, 5 dkg másla, 10 dkg kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 8 kuliček pepře, hladká mouka, 2 dl červeného vína, sůl.
Náplň: 10 dkg uzeného masa, slanina, 1 cibule.
Plátky, naklepeme a osolíme. Na každý plátek položíme kousek uzeného masa, čtvrtku cibule, stočíme je a převážeme nití nebo sepneme párátky. Na másle zpěníme 1 cibuli pokrájenou na drobno, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, kousek pokrájené slaniny, nové koření, pepř, bobkový list promícháme. Vložíme závitky a z obou stran je osmažíme, podlijeme vodou a dusíme. Měkké závitky vyndáme, šťávu zahustíme, zalijeme vínem a povaříme. Omáčku přelijeme přes závitky.
4 plátky z kýty zvěřiny, 1 menší cibule, 1dl zakysané smetany, kousek másla, jíška, sůl.
Náplň: 10 dkg slaniny, 2 lžíce hořčice, 2 menší povařené mrkve, 2 lžíce sterilovaného nebo zmrazeného hrášku, 1 menší cibule, pepř.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami mrkve, hráškem, kousky cibule a nudličkami slaniny. Plátky stočíme do závitků a převážeme nití. Závitky osmahneme se zbylou slaninou a cibulí nakrájenou na drobno, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Měkké závitky vyjmeme, do šťávy přidáme kousek másla, chvilku podusíme, zahustíme. Závitky vložíme zpět, přidáme smetanu a vše ještě chvilku podusíme.
4 plátky z kýty zvěřiny, sůl, pepř, tuk, 1 dl červeného vína, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, jíška.
Náplň: 2 lžíce hořčice, sladká paprika, 4 tenčí plátky slaniny, 1 větší cibule, kyselá okurka, 4 tenčí pórky, 2 lžíce ústřicové nebo sójové omáčky.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme paprikou a lehce potřeme ústřicovou omáčkou. Na plátky poklademe plátek slaniny, kousky pokrájené cibule, proužky kyselé okurky, delší kousek pórku. Plátky svineme, převážeme nití, posolíme a osmahneme na tuku. Podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Přidáme červené víno, protlak a kysanou smetanu, podusíme a zahustíme.
4 plátky z kýty zvěřiny, hořčice, 2 paprika-kozí rohy, cibule, sůl, tuk, jíška, grilovací koření, cukr, 1 kelímek smetany, 1 bobkový list.
Náplň: 1 jablko, hořčice, 4 plátky slaniny, pepř, sůl.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plátek položíme čtvrtku jablka obalenou plátkem slaniny, zabalíme a upevníme párátky. Okořeníme grilovacím kořením a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibulku a zbytek jablka, orestujeme, podlijeme a dusíme s bobkovým listem, lžičkou hořčice a paprikou. Omáčku podle chuti mírně osladíme, zahustíme smetanou a jíškou a krátce povaříme.
Další články...
- Závitky s šunkou a křenem
- Závitky s klobásou a křenem
- Závitky s žampiony
- Závitky s koriandrem
- Závitky se sardelkami
- Závitky s játry
- Závitky s nakládanými houbami
- Zapečené závitky na smetaně s houbami
- Pikantní závitky
- Závitky s masáky na pivě
- Zaječí zavitky s kapary
- Zaječí závitky se zakysanou smetanou
- Zvěřinové ptáčky s klobásou
- Zvěřinové ptáčky se šunkou
- Zvěřinové ptáčky s křenem