Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny,  1 cibule, 4 dkg mrkve, 4 dkg celeru, 4 dkg petržele, 3 lžíce rajčatového protlaku, olej, 1 bobkový list, vývar, kousek másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř.

Náplň:  1 cibule, 1 vejce, strouhanka, pepř, sůl.

Drobně pokrájenou cibuli promícháme se strouhankou, vejcem, osolíme, opepříme a rozdělíme na plátky.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme.  Maso stočíme v závitky, upevníme jehlami (párátky), opečeme je na oleji, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Kořenovou zeleninu a druhou cibuli drobně pokrájíme, osmahneme na másle, přidáme mouku, opět krátce osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, vývar a rozšleháme. Přidáme bobkový list a podusíme, až zelenina změkne. Hustou omáčku prolisujeme (bobkový list před tím vyndáme), přidáme k závitkům, podusíme je doměkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 větší plátky z kýty zvěřiny,  5 dkg másla, 10 dkg kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 8 kuliček pepře, hladká mouka, 2 dl červeného vína, sůl.

Náplň: 10 dkg uzeného masa, slanina, 1 cibule.

Plátky, naklepeme a osolíme. Na každý plátek položíme kousek uzeného masa, čtvrtku cibule, stočíme je a převážeme nití nebo sepneme párátky. Na másle zpěníme 1 cibuli pokrájenou na drobno, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, kousek pokrájené slaniny, nové koření, pepř, bobkový list promícháme. Vložíme závitky a z obou stran je osmažíme, podlijeme vodou a dusíme. Měkké závitky vyndáme, šťávu zahustíme, zalijeme vínem a povaříme. Omáčku přelijeme přes závitky.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny,  1 menší cibule, 1dl zakysané smetany, kousek másla, jíška, sůl.

Náplň: 10 dkg slaniny, 2 lžíce hořčice, 2 menší povařené mrkve, 2 lžíce sterilovaného nebo zmrazeného hrášku, 1 menší cibule, pepř.

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami mrkve, hráškem, kousky cibule a nudličkami slaniny. Plátky stočíme do závitků a převážeme nití. Závitky osmahneme se zbylou slaninou a cibulí nakrájenou na drobno, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Měkké závitky vyjmeme, do šťávy přidáme kousek másla, chvilku podusíme, zahustíme. Závitky vložíme zpět, přidáme smetanu a vše ještě chvilku podusíme. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, tuk, 1 dl červeného vína, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, jíška.

Náplň: 2 lžíce hořčice, sladká paprika, 4 tenčí plátky slaniny, 1 větší cibule, kyselá okurka, 4 tenčí pórky, 2 lžíce ústřicové nebo sójové omáčky.

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme paprikou a lehce potřeme ústřicovou omáčkou. Na plátky poklademe plátek slaniny, kousky pokrájené cibule, proužky kyselé okurky, delší kousek pórku. Plátky svineme, převážeme nití, posolíme a osmahneme na tuku. Podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Přidáme červené víno, protlak a kysanou smetanu, podusíme a zahustíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny, hořčice, 2 paprika-kozí rohy, cibule, sůl,  tuk, jíška, grilovací koření, cukr, 1 kelímek smetany, 1 bobkový list.

Náplň: 1 jablko, hořčice, 4 plátky slaniny, pepř, sůl.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plátek položíme čtvrtku jablka obalenou plátkem slaniny, zabalíme a upevníme párátky. Okořeníme grilovacím kořením a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibulku a zbytek jablka, orestujeme, podlijeme a dusíme s bobkovým listem,  lžičkou hořčice a paprikou. Omáčku podle chuti mírně osladíme, zahustíme smetanou a jíškou a krátce povaříme.

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.