Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny,  1 cibule, 4 dkg mrkve, 4 dkg celeru, 4 dkg petržele, 3 lžíce rajčatového protlaku, olej, 1 bobkový list, vývar, kousek másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř.

Náplň:  1 cibule, 1 vejce, strouhanka, pepř, sůl.

Drobně pokrájenou cibuli promícháme se strouhankou, vejcem, osolíme, opepříme a rozdělíme na plátky.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme.  Maso stočíme v závitky, upevníme jehlami (párátky), opečeme je na oleji, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Kořenovou zeleninu a druhou cibuli drobně pokrájíme, osmahneme na másle, přidáme mouku, opět krátce osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, vývar a rozšleháme. Přidáme bobkový list a podusíme, až zelenina změkne. Hustou omáčku prolisujeme (bobkový list před tím vyndáme), přidáme k závitkům, podusíme je doměkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 větší plátky z kýty zvěřiny,  5 dkg másla, 10 dkg kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 8 kuliček pepře, hladká mouka, 2 dl červeného vína, sůl.

Náplň: 10 dkg uzeného masa, slanina, 1 cibule.

Plátky, naklepeme a osolíme. Na každý plátek položíme kousek uzeného masa, čtvrtku cibule, stočíme je a převážeme nití nebo sepneme párátky. Na másle zpěníme 1 cibuli pokrájenou na drobno, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, kousek pokrájené slaniny, nové koření, pepř, bobkový list promícháme. Vložíme závitky a z obou stran je osmažíme, podlijeme vodou a dusíme. Měkké závitky vyndáme, šťávu zahustíme, zalijeme vínem a povaříme. Omáčku přelijeme přes závitky.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.50 (1 Hlasující)

4 plátky z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, tuk, 1 dl červeného vína, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, jíška.

Náplň: 2 lžíce hořčice, sladká paprika, 4 tenčí plátky slaniny, 1 větší cibule, kyselá okurka, 4 tenčí pórky, 2 lžíce ústřicové nebo sójové omáčky.

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme paprikou a lehce potřeme ústřicovou omáčkou. Na plátky poklademe plátek slaniny, kousky pokrájené cibule, proužky kyselé okurky, delší kousek pórku. Plátky svineme, převážeme nití, posolíme a osmahneme na tuku. Podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Přidáme červené víno, protlak a kysanou smetanu, podusíme a zahustíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny,  1 menší cibule, 1dl zakysané smetany, kousek másla, jíška, sůl.

Náplň: 10 dkg slaniny, 2 lžíce hořčice, 2 menší povařené mrkve, 2 lžíce sterilovaného nebo zmrazeného hrášku, 1 menší cibule, pepř.

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami mrkve, hráškem, kousky cibule a nudličkami slaniny. Plátky stočíme do závitků a převážeme nití. Závitky osmahneme se zbylou slaninou a cibulí nakrájenou na drobno, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Měkké závitky vyjmeme, do šťávy přidáme kousek másla, chvilku podusíme, zahustíme. Závitky vložíme zpět, přidáme smetanu a vše ještě chvilku podusíme. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny, hořčice, 2 paprika-kozí rohy, cibule, sůl,  tuk, jíška, grilovací koření, cukr, 1 kelímek smetany, 1 bobkový list.

Náplň: 1 jablko, hořčice, 4 plátky slaniny, pepř, sůl.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plátek položíme čtvrtku jablka obalenou plátkem slaniny, zabalíme a upevníme párátky. Okořeníme grilovacím kořením a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibulku a zbytek jablka, orestujeme, podlijeme a dusíme s bobkovým listem,  lžičkou hořčice a paprikou. Omáčku podle chuti mírně osladíme, zahustíme smetanou a jíškou a krátce povaříme.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.