25 dkg pečené zvěřiny (vždy jen jeden druh), 20 dkg uzené slaniny, 5 dkg másla, 1 menší cibule, 2 lžičky hořčice, 1 sladkokyselá nakládaná okurka nebo paprika, sůl, mletý pepř.
Zbytky pečené zvěřiny jemně umeleme se slaninou, přidáme máslo, osolíme, opepříme. Přidáme hořčici, jemně nakrájenou sladkokyselou okurku a strouhanou cibuli. Vše dobře promícháme.
25 dkg pečeně, 2 rajčata, 2 papriky, 1 cibule, 1 lžíce ústřicové omáčky (nebo sojové), 1 lžíce oleje, 1 lžíce ostrého kečupu, špetka soli.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata a papriky, osolíme opepříme a dusíme, až se šťáva vysmahne. Přidáme rozmačkaný česnek, mleté pečené maso, kečup zamícháme a prohřejeme.
25 dkg pečeného masa z černé, 1 cibule, 2 rajčata, 2 papriky, česnek, 1 lžíce ústřicové nebo sójové omáčky, 1 lžíce ostrého kečupu, mletý pepř, sůl.
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata a papriky. Dusíme, až se všechna šťáva vydusí. Vmícháme utřený česnek, pomleté pečené maso, ústřicovou nebo sójovou omáčku a kečup. Osolíme, opepříme, prohřejeme a mažeme na topinky nebo opečené plátky veky.
2 šálky studené pečené zvěřiny (můžeme přidat kousek uzeného bůčku), ½ šálku drobně pokrájené cibule, 1 lžička hořčice, 5 dkg másla, 2 vejce, pepř, sůl.
Suroviny kromě vejce umeleme, pak přidáme vejce a zamícháme. Směs dáme do vymazaného pekáče a upečeme.
Další články...
- Pikantní škvarková pomazánka
- Pomazánka ze zbytků zaječí pečeně
- Zvěřinová paštika
- Paštika z černé s játry
- Paštika z černé se šlehačkou
- Paštika z černé se smetanou
- Paštika z černé s pistáciovými ořechy
- Játrová myslivecká paštika sterilovaná
- Játrová paštika z černé sterilovaná
- Játrová paštika se škvarky sterilovaná
- Francouská paštika ze zvěřiny
- Zaječí paštika
- Zaječí hašé