Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.00 (3 Hlasujících)


-Mleté maso se lépe spojí, jestliže do něj přidáme syrový nastrouhaný brambor nebo 2 lžíce kysané smetany.

-Do mletého masa používáme maso z odřezků, z krku, očištěného srdce a žeber zvěře.

-Pokud použijeme zmražené maso, je dobré před mletím maso nejprve částečně rozmrazit (maso je ještě tuhé) a balík ještě tuhého masa rozkrájet na kostičky. Tím přeřežeme blány v mase. Pak teprve necháme maso úplně rozmrazit a namlít.

-Zmražené mleté maso by se mělo spotřebovat během tří až čtyř měsíců.

-Karbanátky se nechají dělat tak, že je rozložíme na vymaštěný plech a necháme v troubě zapéct.

-Karbanátky budou šťavnatější, když do masa (asi 1 kg) přidáte 2 až 3 nahrubo nastrouhané vařené mrkve nebo 1 velký syrový brambor nastrouhaný na jemno či 2 cukety. Vyzkoušejte také oddělit žloutky od bílků. Žloutky zamíchejte do mletého masa a z bílků pak ušlehejte tuhý sníh. Ten opatrně přimíchejte do hmoty až úplně naposled, tedy bezprostředně před smažením karbanátků.

-Aby jste trochu obměnili chuť masových kuliček, přidejte do syrového masa trochu nastrouhaného sýra (nejlepší je parmazán) a pak hmotu zpracujte jako obvykle.

-Jedno vejce stačí na hmotu z mletého masa až do 50 dkg..

-Pokud chceme, aby nám sekaná tak nepraskala, přidáme do masové směsi 2-3 lžíce zakysané smetany.

-Tvarování: Mleté maso, například karbanátky, tvarujte navlhčenýma rukama, takto se vám mleté maso nebude lepit. Na menší masové kuličky můžete také použít dávkovač na zmrzlinu. Před započetím práce ho namočte v teplé vodě.

-Zjemnění: Namočená houska zjemní těsto na karbanátky nebo jiné pokrmy. Tento účel splní i vařená brambora.

-Mleté maso ještě často obsahuje zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí. Abychom je odstranili protřeme maso jemným sítem. Nejlépe se k tomu hodí nízké rámové síto. K pasírování se dá použít stěrka na těsto.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.