Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.25 (4 Hlasujících)


-Mleté maso se lépe spojí, jestliže do něj přidáme syrový nastrouhaný brambor nebo 2 lžíce kysané smetany.

-Do mletého masa používáme maso z odřezků, z krku, očištěného srdce a žeber zvěře.

-Pokud použijeme zmražené maso, je dobré před mletím maso nejprve částečně rozmrazit (maso je ještě tuhé) a balík ještě tuhého masa rozkrájet na kostičky. Tím přeřežeme blány v mase. Pak teprve necháme maso úplně rozmrazit a namlít.

-Zmražené mleté maso by se mělo spotřebovat během tří až čtyř měsíců.

-Karbanátky se nechají dělat tak, že je rozložíme na vymaštěný plech a necháme v troubě zapéct.

-Karbanátky budou šťavnatější, když do masa (asi 1 kg) přidáte 2 až 3 nahrubo nastrouhané vařené mrkve nebo 1 velký syrový brambor nastrouhaný na jemno či 2 cukety. Vyzkoušejte také oddělit žloutky od bílků. Žloutky zamíchejte do mletého masa a z bílků pak ušlehejte tuhý sníh. Ten opatrně přimíchejte do hmoty až úplně naposled, tedy bezprostředně před smažením karbanátků.

-Aby jste trochu obměnili chuť masových kuliček, přidejte do syrového masa trochu nastrouhaného sýra (nejlepší je parmazán) a pak hmotu zpracujte jako obvykle.

-Jedno vejce stačí na hmotu z mletého masa až do 50 dkg..

-Pokud chceme, aby nám sekaná tak nepraskala, přidáme do masové směsi 2-3 lžíce zakysané smetany.

-Tvarování: Mleté maso, například karbanátky, tvarujte navlhčenýma rukama, takto se vám mleté maso nebude lepit. Na menší masové kuličky můžete také použít dávkovač na zmrzlinu. Před započetím práce ho namočte v teplé vodě.

-Zjemnění: Namočená houska zjemní těsto na karbanátky nebo jiné pokrmy. Tento účel splní i vařená brambora.

-Mleté maso ještě často obsahuje zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí. Abychom je odstranili protřeme maso jemným sítem. Nejlépe se k tomu hodí nízké rámové síto. K pasírování se dá použít stěrka na těsto.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.