- 1. Závitky se zakysanou smetanou na víně
- (Závitky)
- 4 plátky z kýty zvěřiny, sůl, pepř, tuk, 1 dl červeného vína, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, jíška. ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 2. Pikantní závitky na smetaně
- (Závitky)
- ... zahustíme smetanou a jíškou a krátce povaříme. ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 3. Pikantní závitky
- (Závitky)
- ... smetanou a moukou a krátce povaříme. ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 4. Zaječí závitky se zakysanou smetanou
- (Závitky)
- 1 zaječí hřbet nebo kýty, sůl, 10 dkg slaniny, 1/4 l vína, lžička sardelové pasty, 1,5 dl zakysané smetany, špetka pepře, sůl. Náplň: 10 dkg slaniny. ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 5. Guláš po manětínsku
- (Guláše)
- ... zavařeninami. -Když je maso měkké, přidáme lečo bez nálevu a zahustíme. -Hotový guláš můžeme zjemnit smetanou nebo máslem. -Hotový ...
- Vytvořeno 23. září 2011
- 6. Játra na žampionech se smetanou
- (Játra )
- Středně velká játra, 10-15 dkg anglické slaniny, žampióny, 1 větší cibule, olej, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka. Játra nakrájíme ...
- Vytvořeno 25. srpen 2011
- 7. Játra se zakysanou smetanou
- (Játra )
- Středně velká játra, 1cibule, gulášové koření, majoránka, masox, olej, hladká mouka, 1 kelímek zakysané smetany. Na oleji orestujeme ...
- Vytvořeno 25. srpen 2011
- 8. Játra na špeku se smetanou
- (Játra )
- 0,5 kg jater z mladšího kusu, 7-10 dkg slaniny, 1 větří cibule, sůl, pepř olej, kelímek sladké smetany, mléko. Játra nakrájíme na ...
- Vytvořeno 25. srpen 2011
- 9. Játra na jalovci se smetanou
- (Játra )
- 0,5 kg jater, slanina, 1 kelímek šlehačky, 1 dl červeného vína, olej, hladká mouka, mletá paprika, 6 kuliček jalovce, bobkový list, sůl. Játra ...
- Vytvořeno 25. srpen 2011
- 10. Játra na houbách se smetanou
- (Játra )
- 50-60 dkg jater, 1 středně velká cibule, sádlo, mletý pepř, sůl, jíška, 2 dl vývaru (může být z masoxu), kelímek sladké smetany, 20-30 ...
- Vytvořeno 25. srpen 2011
- 11. Játra na česneku
- (Játra )
- ... a podusíme. Nakonec osolíme a zjemníme smetanou. ...
- Vytvořeno 25. srpen 2011
- 12. Játrový guláš
- (Játra )
- ... vše měkké. Pak zalijeme smetanou, promícháme a prohřejeme. Nakonec osolíme ...
- Vytvořeno 25. srpen 2011
- 13. Pečené srdce se smetanou
- (Srdce)
- ... protřeme sítem a zahustíme smetanou zakvedlanou s moukou. Srdce pokrájíme na tenké proužky a přeléváme omáčkou. ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 14. Kořínek ze spárkaté zvěře I
- (Kořínek)
- ... z koření. Když je kořínek měkký, zahustíme omáčku smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Necháme přejít varem, podle chuti přidáme několik ...
- Vytvořeno 24. srpen 2011
- 15. Paštika z černé se smetanou
- (Paštiky a pomazánky)
- 1 kg masa z černé, 2 cibule, sůl, pepř, koňak, 1,5 dl smetany (33%). Pokrájenou cibuli orestujeme dozlatova, přidáme nadrobno nakrájené maso, promícháme, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 16. Kotlíkový guláš ze zvěřiny s noky
- (Guláše)
- ... táhnout. Podle chuti dosolíme nebo přidáme trochu pálivé papriky (chili omáčky). Noky se smetanou 50 dkg hrubé mouky, 5 dkg másla, 1 - ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 17. Zajíc na smetaně
- (Zajíc)
- ... Pak jej vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme, předem ale vyjmeme koření (bokový list, pepř, nové koření). Šťávu zalijeme smetanou, naředíme ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 18. Zapečený zajíc
- (Zajíc)
- ... nebo menšího pekáče, proložíme cibulí nakrájenou na kolečka a okořeníme tymiánem a pepřem. Zalijeme smetanou a upečeme v troubě do měkka. ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 19. Fašírka ze zaječího předku
- (Zajíc)
- ... a pečeme v troubě dozlatova (asi hodinu). Upečenou „fašírku" vyjmeme, šťávu zahustíme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 20. Sekaný zajíc
- (Zajíc)
- ... pokropíme vínem a dáme péci na cibuli, zeleninu a máslo. Šťávu propasírujeme a můžeme ji nakonec zalít smetanou. Podáváme ji ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011