Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (2 Hlasujících)

Ledvinky ze spárkaté, 1 cibule, olej, 5-10 dkg hub, 1 dl bílého vína, 3 lžíce sladké smetany, sůl,  pepř.

Ledvinky nakrájíme na tenké plátky a spolu s nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Přidáme očištěné a nakrájené houby, podlijeme vínem a smetanou, dochutíme solí, pepřem a asi 10 minut dusíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.00 (1 Hlasující)

75 dkg  ledvinek, 10 dkg másla, 8 dkg cibule, pepř, sladká paprika, sůl, 15 dkg šunky, 6 sterilovaných čerstvých paprik, vývar.

Ledvinky na plocho v půli rozkrojíme, tuk a veškeré žilky z jednotlivých půlek ostrým nožem dokonale vyřízneme, dobře omyjeme a v utěrce důkladně vysušíme. Očištěné ledvinky nakrájíme napříč na plátky silné nejvýše 2 mm. V kastrolu rozehřejeme máslo, v něm zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme pepř, sladkou papriku a nakrájené ledvinky a za občasného míchání je prudce smažíme asi 2 minuty. Potom ledvinky osolíme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, podlijeme trochou vývaru a krátce zavaříme. Papriky nakrájíme na proužky, přidáme k ledvinkám, dobře prohřejeme a podáváme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

Ledvinky ze spárkaté, 2 lžíce másla, 1 lžíce na jemno posekané šalotky, 10-15 dkg na plátky nakrájených žampionů, nebo jiných hub, 2  lžíce očištěných a na jemno posekaných zelených paprik, 1 lžíce ústřicové nebo sojové omáčky, lžíce mouky, sůl a pepř.

Ledvinky nakrájíme na 1 cm silné plátky a vymáčíme. Na másle podusíme šalotky, houby a papriky. Přidáme pokrájené ledvinky a dusíme je do měkka za občasného míchání. Nakonec ochutíme ústřicovou nebo sojovou omáčkou. Mouku smícháme se solí, pepřem a 3 lžícemi vody. Vlijeme k ledvinkám a vše za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

Ledvinky ze spárkaté, 10  dkg uzeného bůčku, sůl, pepř, 1 rajče, 4 vejce, 1/2 lžíce másla, petrželka.

Ledvinky nakrájíme na tenké plátky a vymáčíme. Uzený bůček nakrájíme na hranolky, opečeme a vyndáme z pánve. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ledvinky osmažíme na tuku z bůčku. Po 5 minutách podlijeme ledvinky 1/2 šálkem vody, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí. nakonec přidáme rajče. Na másle usmažíme míchaná vajíčka. Vajíčka klademe věncovitě na okraj mísy a posypeme je krájeným opečeným bůčkem a petrželkou. Doprostřed dáme dušené ledvinky.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

Ledvinky ze spárkaté, 4 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 lžička koření kari, sů1, lžička mouky.

Ledvinky nakrájíme na plátky a vymáčíme. Na pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme připravené ledvinky, poprášíme kořením kari, osmahneme, přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Pak podlijeme a dusíme do měkka. Měkké zaprášíme moukou, necháme přejít varem.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.