Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

30 dkg vykostěného zaječího masa z předku, zaječí játra, plíce, srdce, 25 dkg prorostlého vepřového masa, 2 žemle, ¼ l mléka, 2 vejce, 1 bílek, 1 větší cibule, 1 menší cibule, petrželka, sůl, špetka mletého pepře, majoránka (můžeme nahradit kořením do mletých mas), 1 rozdrcená kulička jalovce, 12 dkg slaniny, sádlo, trochu zeleninového vývaru, v němž jsme vařily kosti ze zajíce, 30 dkg čerstvých hub (hřiby, křemenáče apod.), 3 dkg másla.

Očištěný a omytý zaječí předek, vepřové maso, očištěné vnitřnosti, v mléce namočené žemle společně dvakrát umeleme na strojku. Mleté dáme do mísy, přidáme vejce, nadrobno pokrájenou větší cibuli a jemně rozsekanou petrželku, obojí osmahnuté na sádle. Osolíme okořeníme a vše dobře zpracujeme. Na prkénku posypaném strouhanku utvoříme dva obdélníky, podélně na ně rozložíme hranolky slaniny a podélně pak obdélníky svineme. Utvoříme podlouhlé šišky. Dáme do pekáče na rozehřáté sádlo, potřeme je bílkem a v troubě pečeme asi hodinu, občas šišky přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Šiky sekané dáme do tepla. Do šťávy z pečeně přidáme 6 dkg na drobno nakrájených hub, podusíme a přecedíme. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou menší cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené zbylé houby, osolíme, slabě opepříme a podusíme do měkka. Sekanou rozkrájíme na porce a na ně rozdělíme podušené houby a šťávu z pečeně.

Variace: Procezenou šťávu z pečeně můžeme zahustit 2 dl sladké nebo zakysané smetany.

 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.