Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

30 dkg vykostěného zaječího masa z předku, zaječí játra, plíce, srdce, 25 dkg prorostlého vepřového masa, 2 žemle, ¼ l mléka, 2 vejce, 1 bílek, 1 větší cibule, 1 menší cibule, petrželka, sůl, špetka mletého pepře, majoránka (můžeme nahradit kořením do mletých mas), 1 rozdrcená kulička jalovce, 12 dkg slaniny, sádlo, trochu zeleninového vývaru, v němž jsme vařily kosti ze zajíce, 30 dkg čerstvých hub (hřiby, křemenáče apod.), 3 dkg másla.

Očištěný a omytý zaječí předek, vepřové maso, očištěné vnitřnosti, v mléce namočené žemle společně dvakrát umeleme na strojku. Mleté dáme do mísy, přidáme vejce, nadrobno pokrájenou větší cibuli a jemně rozsekanou petrželku, obojí osmahnuté na sádle. Osolíme okořeníme a vše dobře zpracujeme. Na prkénku posypaném strouhanku utvoříme dva obdélníky, podélně na ně rozložíme hranolky slaniny a podélně pak obdélníky svineme. Utvoříme podlouhlé šišky. Dáme do pekáče na rozehřáté sádlo, potřeme je bílkem a v troubě pečeme asi hodinu, občas šišky přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Šiky sekané dáme do tepla. Do šťávy z pečeně přidáme 6 dkg na drobno nakrájených hub, podusíme a přecedíme. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou menší cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené zbylé houby, osolíme, slabě opepříme a podusíme do měkka. Sekanou rozkrájíme na porce a na ně rozdělíme podušené houby a šťávu z pečeně.

Variace: Procezenou šťávu z pečeně můžeme zahustit 2 dl sladké nebo zakysané smetany.

 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.