Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (5 Hlasujících)


-Maso na smažení krájíme vždy přes vlákna, zbavíme ho tuku a pečlivě odblaníme. Maso na minutky by nemělo obsahovat blány v mase. Při opékání se blány srazí a tím i maso.

-Maso na minutky nikdy předem nemáčíme ve vodě.

-Pokud nesmažíme v trojobalu, je dobré plátky těsně před opékáním obalit v mouce (např.: hladká mouka, 1/2hladké+1/2 polohrubé mouky)

-Na minutky použijeme maso z mladé zvěřiny zpravidla do dvou let věku zvěře.

-Maso na minutky se koření jemně. Chuť zvěřiny se musí kořením zvýraznit, nikoliv překrýt!

-Pokud chceme zjemnit chuť masa, potřeme hotové plátky rozpuštěným máslem..

-Lepší chuť získají masa tím, že je nejprve osmažíme na tuku nebo v oleji a nakonec dosmažíme v másle nebo na sádle. Pokrm má potom lepší chuť.

-Pokud chceme při opékání (smažení) plátků dosáhnout opravdu kvalitu, tak tuk po smažení každé várky na pánvi vyměníme, případně pánev vyčistíme od přepálených kousků.

-Pokud děláme z plátků kapsu, je dobré každou kapsu propíchnout, aby mohla šťáva při pečení ven.
 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.