Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (2 Hlasujících)

Kořínek ze spárkaté:  jazyk, plíce, srdce, slezina, 1/4 jater a ledvinky.
2 střední cibule,sádlo, sůl, lžíce kmínu, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce mouky.
Vývar z koření: 3/4-1 l vody, 10 celých pepřů, 5-6 zrn nového koření, 1-2 bobkové listy, 3-4 snítky tymiánu (nebo lžíce odrhnutého).

Omytý a očištěný  kořínek pokrájíme na drobnější kousky. Na tuk dáme zpěnit na kostičky pokrájenou cibuli, na ni vložíme připravený pokrájený kořínek, osolíme, okmínujeme a dusíme. Podle potřeby podléváme přecezeným vývarem z koření. Když je kořínek měkký, zahustíme omáčku smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Necháme přejít varem, podle chuti přidáme několik kapek octa nebo citronové šťávy.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

Kořínek ze spárkaté:  jazyk, plíce, srdce, slezina, 1/4 jater, ledvinky.

1 velká cibule, 1 lžíce tymiánu, 1-2 bobkové listy, 5-6 celých pepřů, 4 zrna nového koření, 2 jalovčinky, sůl, 1,5 l vody, 1/4 l kysané smetany, sádlo, mouka, citron (ocet), sůl.

Dobře omytý a připravený kořínek dáme vařit do slané vody spolu s cibulí a kořením. Když je vše měkké, vyjmeme droby z vývaru a pokrájíme nadrobno. Jazyk předtím sloupneme. Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku a postupně ji zaléváme vývarem. Vše dohladka rozmícháme, povaříme. Nakonec přilijeme rozkvedlanou smetanu a vše dobře rozmícháme. Pokrájený kořínek vložíme do omáčky a podle chuti ještě dosolíme, opepříme, popřípadě zakapeme citronem nebo octem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.33 (9 Hlasujících)

Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.
2 cibule, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 kelímek zakysané smetany, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, na špičku nože tymiánu, sůl.

Dobře oprané vnitřnosti uvaříme s cibulí, kořením a solí doměkka. Vývar scedíme. Zavaříme do něj jíšku ze sádla a hladké mouky, necháme přejít varem a odstavíme. Do omáčky přidáme pokrájené vnitřnosti, vmícháme smetanu necháme přejít varem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.00 (1 Hlasující)

Kořínek ze spárkaté zvěře:  jazyk, plíce, celá játra.
30 dkg tučného vepřového masa, 4 žemle, 12 dkg slaniny (polovina v plátcích), 1 velká cibule, 1 bobkový list, lžíce tymiánu, 6 celých pepřů, 4 zrna nového koření, 3 jalovčinky, sůl, 1 lžíce majoránky, mletý pepř, zázvor, muškátový květ a oříšek – vše na špičku nože, 4 stroužky česneku, 50 g sádla, 1 menší celer, strouhanka podle potřeby.

Odblaněná játra naložíme na 4 hodiny do kyselého mléka. Pak je vyjmeme a opláchneme. Játra rozdělíme na polovinu. Připravené vymyté plíce vaříme v osolené vodě spolu s  polovinou jater, polovinou celeru, pokrájenou cibulí, bobkovým listem, tymiánem, celým pepřem, novým kořením a jalovčinkami doměkka. Vnitřnosti vyjmeme a jemně rozsekáme. Žemle namočíme v horkém vývaru z kořínku a rozmačkáme. Druhou polovinu syrových jater umeleme s vepřovým masem, česnekem a polovinou slaniny. Usekanou směs, rozmačkané žemle a umletou směs smícháme dohromady na hustou kašovinu. Podle potřeby přisolíme, okořeníme pepřem, majoránkou, muškátovým květem a oříškem, zázvorem, dobře promícháme.
Kašovina musí být hustá, ne však příliš tuhá. Podle potřeby přidáme strouhanou housku nebo vývar z kořínků, abychom dosáhli správné hustoty.
Pak pekáč vymažeme sádlem, dno vyložíme několika plátky slaniny a kašovinu na ně vložíme. Navrch dáme několik plátků celeru potřených na horní straně sádlem, střídavě s několika plátky slaniny. Dáme do trouby a upečeme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.67 (3 Hlasujících)

Játra, plíce, ledvinky, srdce (např. ze srnčího), 8 dkg uzené slaniny, 1 větší cibule, 5 rajčat, 3 zelené papriky, mletá paprika, mletý pepř, jíška, sůl.

Pokrájenou slaninu rozpustíme v hrnci, přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme. Přidáme na jemno nakrájené očištěné srdce, vymáčené jemně pokrájené plíce a dusíme do poloměkka. Pak přidáme na drobno pokrájené, vymáčené ledvinky a dusíme téměř do měkka. Pak přidáme na proužky nakrájenou zeleninovou papriku, mletou červenou paprikou, na kostky pokrájená a omytá játra a dusíme do měkka. Nakonec přidáme na kousky pokrájená oloupaná rajčata Osolíme a podle chuti opepříme nebo přiostříme chili omáčkou a zahustíme jíškou. Můžeme dochutit ústřicovou omáčkou. Vše ještě cca 5 minut povaříme.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.