Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.67 (3 Hlasujících)

-Dušením připravujeme především přední masa, ale to není pravidlem. Maso klademe na rozpálený olej, aby se nám zatáhlo a tím jsme zabránily úniku šťávy. Dusíme pod poklicí. Podléváme pokud možno vývarem nebo vodou.

-Při zahušťování vydusíme šťávu na tuk a zaprášíme moukou. Postupně pak přiléváme vývar.

-Maso před dušením vždy osmahneme na tuku po obou stranách, aby se maso na povrchu srazilo. Maso tak bude šťavnatější, protože v průběhu přípravy šťáva nevytéká. Z tohoto důvodu také do masa při obracení nepícháme vidličkou.

-Zvěřinu můžeme dusit dvěma způsoby. Když chceme, aby byla zvěřina šťavnatá a omáčka hnědá, zvěřinu dusíme na tuku na mírném ohni a jen občas mírně podlijeme, aby se šťáva nepřipálila. Druhým způsobem nejprve maso opečeme na tuku, zvěřinu zalijeme vodou nebo vývarem (asi na prst vysoko) a dusíme tak dlouho, až se veškerá tekutina vydusí . Pokud ještě maso není měkké, znovu trošku podlijeme a dodusíme do měkka, maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou kterou trošku opražíme, zalijeme troškou vývaru a dochutíme. Zeleninu vkládáme nakonec do omáčky a krátc podusíme.

-Maso se nejlépe dusí v nádobě se zesíleným dnem a s dobře přiléhající poklicí. Pokrm se nevysmahuje, a pokud nesundáváme poklici příliš často, zadržená pára působí příznivě na měknutí masa.

-Když vaříme nebo dusíme tuhé maso, přidáme k němu trochu octa, maso pak rychleji změkne.

-Při dušení podléváme maso vařící vodou nebo vývarem. Nikdy nesmíme přelít povrch masa.
 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.