Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)
AddThis Social Bookmark Button

Vařená bažantí prsa a stehna, 10 dkg žampiónů, 15 dkg šunky vcelku, 10dkg ementálu, 2dl sladké smetany, 4 vejce, muškátový květ, mletý pepř, 1 lžíce sekané petrželky, 1 balíček lístkového těsta.

Osolená bažantí prsa a stehna uvaříme s kořenovou zeleninou. Maso obereme z kostí. Ze zbytku bažanta uděláme polévku. Maso pokrájíme na kostičky, přidáme šunku, rovněž nakrájenou na kostičky a očištěné, omyté žampióny, pokrájené na silnější kousky. Vše smícháme s nastrouhaným Ementálem (nebo jiným tvrdým sýrem). Balíček lístkového těsta vyválíme do tenkého plátu a vyložíme jím dortovou rozebírací formu, vypláchnutou studenou vodou. Připravenou směsí vyplníme formu a zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci a okořeněnou pepřem a muškátovým květem. Povrch posypeme sekanou petrželkou. Upečeme v rozehřáté troubě. Okraj formy odstraníme a se spodkem přemístíme dort na mísu. Podáváme teplý.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.