Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (4 Hlasujících)

Srdce ze spárkaté,1 cibule, 1/2 menšího celeru, 1 menší mrkev, 50 g slaniny, 2 snítky celerové natě, 1 bobkový list, 2 dl červeného vína, 1 lžíce oleje, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, sůl, 5 dkg másla, 2 dl kysané smetany, 1 lžíce mouky.
Očištěné srdce zbavené vnitřních vazů rozřízneme na poloviny, omyjeme a každou polovinu dalším naříznutím vyrovnáme do plátu. Stěny protáhneme klínky slaniny, zbytek slaniny necháme v tenkých plátcích. Mísu vyložíme plátky slaniny a cibule, celeru i mrkve, na to vložíme polovinu srdce, posolíme, opět dáme plátky cibule, celeru a mrkve, 1 snítku celerové natě, pokropíme polovinou vína smíchaného s olejem, na to položíme druhou polovinu srdce, osolíme, pokryjeme zbývající cibulí a zeleninou, přidáme bobkový list, pepř a nové koření, přikryjeme druhou snítkou celerové natě a zakropíme zbytkem vína a olejem. Zatížíme a necháme v chladu do druhého dne. Pak rozehřejeme máslo, připravenou zvěřinu i se zeleninou a cibulí do něj přesuneme, opečeme ze všech stran, podlijeme nálevem a doměkka upečeme. Je-li třeba, podlijeme ještě vodou. Měkké srdce vyjmeme, šťávu rozmixujeme nebo protřeme sítem a zahustíme smetanou zakvedlanou s moukou. Srdce pokrájíme na tenké proužky a přeléváme omáčkou. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.67 (3 Hlasujících)

Srdce ze spárkaté, 5 dkg jater, 1 vejce, 2 dkg másla, lžíce majoránky, na špičku nože pepře, zázvoru, muškátového květu a oříšku, 2 lžíce strouhanky, 7 dkg slaniny, 5 dkg másla, 2 stroužky česneku, 7 dkg šunky nebo prorostlého uzeného masa, 5 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 2 dl vína, 1/2 kostky Masoxu.
Celé neporušené srdce prořízneme z jedné strany a vymyjeme. Uvolníme všechny vnitřní vazy, srdce osolíme, vytřeme utřeným česnekem a vyplníme připravenou nádivkou, zabalenou do plátku šunky.
Nádivka: játra odblaníme a namočíme do kysaného mléka na 2 hodiny. Pak je omyjeme a buď usekáme, umeleme, nebo umixujeme. Přidáme vejce, máslo, sůl, koření (majoránku, pepř, zázvor, muškátový květ a oříšek) a strouhanku, a umícháme tužší směs, kterou dáme do plátku šunky nebo uzeného masa a vložíme do připraveného srdce. Naplněné srdce zabalíme do plátku slaniny a převážeme nití. Na pekáči rozpustíme máslo a připravené srdce do něho vložíme spolu s celým pepřem a bobkovými listy. Upečeme doměkka, podle potřeby podléváme nejprve vínem, pak vodou s Masoxem nebo hovězí polévkou. Upečené srdce pokrájíme na plátky, přelijeme šťávou. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

Srdce ze spárkaté, kousek slaniny, 1 menší cibule, hladká mouka, sůl, kmín, pepř.
Srdce očistíme, zbavíme vnitřních vazů, rozkrojíme na polovinu, pořádně vypláchneme. Nakrájíme na kostky nebo nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na jemno. V tlakovém hrnci rozškvaříme slaninu a na ni osmahneme cibuli. Vložíme srdce a opečeme, osolíme, opepříme, dáme trošku drceného kmínu, podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a dusíme 45 minut. V kastrolu uděláme na trošce tuku z mouky zásmažku, nalijeme podušené srdce, zředíme vodou. Dobře mícháme, aby se neudělaly žmolky. Provaříme a dochutíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.33 (3 Hlasujících)

Srdce, 2 bobkové listy, 8 celých pepřů, 8 dkg dobře vyuzené slaniny, 5 dkg tuku, sůl.
Srdce rozřízneme na polovinu, odstraníme povrchový tuk a vnitřní šlachy. Každou polovinu ještě nařízneme a vyrovnáme do plátu. Dobře omyjeme. Protáhneme několika klínky slaniny, ostatní slaninu necháme v tenkých plátcích. Na pekáči rozehřejeme máslo nebo jiný tuk, vložíme na to několik lístků slaniny, osolené a připravené srdce, přidáme koření, zbylou slaninu dáme navrch a upečeme doměkka. Podle potřeby podléváme. Měkké srdce vyjmeme, pokrájíme na tenké proužky a přelijeme šťávou. 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.