Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.60 (5 Hlasujících)

Srdce ze spárkaté,1 cibule, 1/2 menšího celeru, 1 menší mrkev, 50 g slaniny, 2 snítky celerové natě, 1 bobkový list, 2 dl červeného vína, 1 lžíce oleje, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, sůl, 5 dkg másla, 2 dl kysané smetany, 1 lžíce mouky.
Očištěné srdce zbavené vnitřních vazů rozřízneme na poloviny, omyjeme a každou polovinu dalším naříznutím vyrovnáme do plátu. Stěny protáhneme klínky slaniny, zbytek slaniny necháme v tenkých plátcích. Mísu vyložíme plátky slaniny a cibule, celeru i mrkve, na to vložíme polovinu srdce, posolíme, opět dáme plátky cibule, celeru a mrkve, 1 snítku celerové natě, pokropíme polovinou vína smíchaného s olejem, na to položíme druhou polovinu srdce, osolíme, pokryjeme zbývající cibulí a zeleninou, přidáme bobkový list, pepř a nové koření, přikryjeme druhou snítkou celerové natě a zakropíme zbytkem vína a olejem. Zatížíme a necháme v chladu do druhého dne. Pak rozehřejeme máslo, připravenou zvěřinu i se zeleninou a cibulí do něj přesuneme, opečeme ze všech stran, podlijeme nálevem a doměkka upečeme. Je-li třeba, podlijeme ještě vodou. Měkké srdce vyjmeme, šťávu rozmixujeme nebo protřeme sítem a zahustíme smetanou zakvedlanou s moukou. Srdce pokrájíme na tenké proužky a přeléváme omáčkou. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.56 (8 Hlasujících)

Srdce ze spárkaté, 5 dkg jater, 1 vejce, 2 dkg másla, lžíce majoránky, na špičku nože pepře, zázvoru, muškátového květu a oříšku, 2 lžíce strouhanky, 7 dkg slaniny, 5 dkg másla, 2 stroužky česneku, 7 dkg šunky nebo prorostlého uzeného masa, 5 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 2 dl vína, 1/2 kostky Masoxu.
Celé neporušené srdce prořízneme z jedné strany a vymyjeme. Uvolníme všechny vnitřní vazy, srdce osolíme, vytřeme utřeným česnekem a vyplníme připravenou nádivkou, zabalenou do plátku šunky.
Nádivka: játra odblaníme a namočíme do kysaného mléka na 2 hodiny. Pak je omyjeme a buď usekáme, umeleme, nebo umixujeme. Přidáme vejce, máslo, sůl, koření (majoránku, pepř, zázvor, muškátový květ a oříšek) a strouhanku, a umícháme tužší směs, kterou dáme do plátku šunky nebo uzeného masa a vložíme do připraveného srdce. Naplněné srdce zabalíme do plátku slaniny a převážeme nití. Na pekáči rozpustíme máslo a připravené srdce do něho vložíme spolu s celým pepřem a bobkovými listy. Upečeme doměkka, podle potřeby podléváme nejprve vínem, pak vodou s Masoxem nebo hovězí polévkou. Upečené srdce pokrájíme na plátky, přelijeme šťávou. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.06 (9 Hlasujících)

Srdce, 2 bobkové listy, 8 celých pepřů, 8 dkg dobře vyuzené slaniny, 5 dkg tuku, sůl.
Srdce rozřízneme na polovinu, odstraníme povrchový tuk a vnitřní šlachy. Každou polovinu ještě nařízneme a vyrovnáme do plátu. Dobře omyjeme. Protáhneme několika klínky slaniny, ostatní slaninu necháme v tenkých plátcích. Na pekáči rozehřejeme máslo nebo jiný tuk, vložíme na to několik lístků slaniny, osolené a připravené srdce, přidáme koření, zbylou slaninu dáme navrch a upečeme doměkka. Podle potřeby podléváme. Měkké srdce vyjmeme, pokrájíme na tenké proužky a přelijeme šťávou. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

Srdce ze spárkaté, kousek slaniny, 1 menší cibule, hladká mouka, sůl, kmín, pepř.
Srdce očistíme, zbavíme vnitřních vazů, rozkrojíme na polovinu, pořádně vypláchneme. Nakrájíme na kostky nebo nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na jemno. V tlakovém hrnci rozškvaříme slaninu a na ni osmahneme cibuli. Vložíme srdce a opečeme, osolíme, opepříme, dáme trošku drceného kmínu, podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a dusíme 45 minut. V kastrolu uděláme na trošce tuku z mouky zásmažku, nalijeme podušené srdce, zředíme vodou. Dobře mícháme, aby se neudělaly žmolky. Provaříme a dochutíme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.