Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.67 (3 Hlasujících)

Srdce ze spárkaté, 5 dkg jater, 1 vejce, 2 dkg másla, lžíce majoránky, na špičku nože pepře, zázvoru, muškátového květu a oříšku, 2 lžíce strouhanky, 7 dkg slaniny, 5 dkg másla, 2 stroužky česneku, 7 dkg šunky nebo prorostlého uzeného masa, 5 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 2 dl vína, 1/2 kostky Masoxu.
Celé neporušené srdce prořízneme z jedné strany a vymyjeme. Uvolníme všechny vnitřní vazy, srdce osolíme, vytřeme utřeným česnekem a vyplníme připravenou nádivkou, zabalenou do plátku šunky.
Nádivka: játra odblaníme a namočíme do kysaného mléka na 2 hodiny. Pak je omyjeme a buď usekáme, umeleme, nebo umixujeme. Přidáme vejce, máslo, sůl, koření (majoránku, pepř, zázvor, muškátový květ a oříšek) a strouhanku, a umícháme tužší směs, kterou dáme do plátku šunky nebo uzeného masa a vložíme do připraveného srdce. Naplněné srdce zabalíme do plátku slaniny a převážeme nití. Na pekáči rozpustíme máslo a připravené srdce do něho vložíme spolu s celým pepřem a bobkovými listy. Upečeme doměkka, podle potřeby podléváme nejprve vínem, pak vodou s Masoxem nebo hovězí polévkou. Upečené srdce pokrájíme na plátky, přelijeme šťávou. 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.