Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.67 (3 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

Srdce ze spárkaté, 5 dkg jater, 1 vejce, 2 dkg másla, lžíce majoránky, na špičku nože pepře, zázvoru, muškátového květu a oříšku, 2 lžíce strouhanky, 7 dkg slaniny, 5 dkg másla, 2 stroužky česneku, 7 dkg šunky nebo prorostlého uzeného masa, 5 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 2 dl vína, 1/2 kostky Masoxu.
Celé neporušené srdce prořízneme z jedné strany a vymyjeme. Uvolníme všechny vnitřní vazy, srdce osolíme, vytřeme utřeným česnekem a vyplníme připravenou nádivkou, zabalenou do plátku šunky.
Nádivka: játra odblaníme a namočíme do kysaného mléka na 2 hodiny. Pak je omyjeme a buď usekáme, umeleme, nebo umixujeme. Přidáme vejce, máslo, sůl, koření (majoránku, pepř, zázvor, muškátový květ a oříšek) a strouhanku, a umícháme tužší směs, kterou dáme do plátku šunky nebo uzeného masa a vložíme do připraveného srdce. Naplněné srdce zabalíme do plátku slaniny a převážeme nití. Na pekáči rozpustíme máslo a připravené srdce do něho vložíme spolu s celým pepřem a bobkovými listy. Upečeme doměkka, podle potřeby podléváme nejprve vínem, pak vodou s Masoxem nebo hovězí polévkou. Upečené srdce pokrájíme na plátky, přelijeme šťávou. 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.