Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, sůl, 1 lžíce sekané petrželky, 10 celých pepřů, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, voda, 1 malá lžička sekaného libečku.

Směs na potření plátků: 10 dkg strouhaného chleba, 3 dkg másla na opečení chleba, 1/2 lžičky cukru, na špičku nože skořice, 1/2 lžičky ovocné šťávy (z brusinek nebo rybízu), 1 lžička teplého vývaru, 2 dkg másla na potření zapékací misky.

Odblaněnou zvěřinu vykostíme, osolíme a necháme 1 den odležet. Zvěřinu svážeme tenkým provázkem. Do hrnce dáme vodu, posekanou petrželku, libeček, zrna koření a bobkové listy, ocet. Svázanou zvěřinu uvaříme doměkka a necháme ve vývaru vychladnout. Pak nakrájíme ze zvěřiny vyjmuté z vývaru plátky, srovnáme je na zapékací misku potřenou máslem a potřeme touto směsí: polovina chleba se opeče na másle dorůžova a smíchá s neopečeným strouhaným chlebem, cukrem, skořicí, ovocnou šťávou a trochou teplého vývaru z kýty. Zapečeme v troubě do křupava a podáváme se šípkovou omáčkou.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 Jazyk, sůl, pórek, 1/2 celeru, 5 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 1 cibule, 3 jalovčinky, 1 vejce, 1 lžíce mléka, 2 lžíce mouky, 10 dkg tvrdého strouhaného sýra, 8 dkg tuku se sádlem nebo olej, 3 dkg másla na polití zeleniny, na špičku nože muškátového květu.

Jazyk z mladého kusu dobře omyjeme a očistíme, tj. zbavíme všech odřezků a dáme ho vařit do horké osolené vody spolu s kořením a zeleninou. Měkkou zeleninu vyjmeme, jazyk uvaříme do měkka. Měkký sloupneme a pokrájíme na plátky, které obalíme v mouce a rozšlehaném vejci s mlékem a místo strouhanky ve strouhaném sýru. Osmažíme na tuku. Zbylý sýr a mouku rozmícháme s vajíčkem a osmažíme jako malé placičky, které podáváme s jazykem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1-1,2 kg zvěřiny z plecka, 2 cibule, 2 bobkové listy, 4 hřebíčky, 2 lžičky celých pepřů, 2 jalovčinky, sůl, 2,5 dl bílého vína, 2 lžíce octa, 1 celý velký celer, 3 mrkve, 5 pórku, na špičku nože muškátového květu, 6 dkg másla.

Plecko vykostíme, rozřízneme do plátu, osolíme, opepříme, srolujeme a převážeme motouzem nebo silnou nití. Takto připravené je vložíme do vařící vody spolu s cibulí, do které zapícháme hřebíčky a do zářezu vložíme bobkový list. Přidáme celé pepře, bílé víno a ocet. Povaříme asi 20 minut a přidáme oloupaný celer, mrkev a pórky. Jakmile je zelenina měkká, vyjmeme ji a necháme v teple, zvěřinu dále vaříme do měkka. Měkkou zvěřinu vyjmeme, nakrájíme na úhledné plátky a obložíme zeleninou pokrájenou ozdobným nožem a přelitou máslem, ve kterém jsme rozpustili muškátový květ. Ozdobíme křenovou šlehačkou. K tomu podáme jablečný křen nebo křenovou majonézu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (3 Hlasujících)

1-1,2 kg hřbetu, 1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, 1 mrkev, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 6 kuliček pepře, 4 kuliček nového koření, 1 bobkový list, 2 jalovčinky, sůl.

Omáčka: 2 žloutky, lžička cukru, 3 lžíce rybízové zavařeniny, 20 dkg strouhanky, 10 dkg másla, šťáva a kůra z poloviny citronu, 1 lžíce Staré Myslivecké (nebo koňaku), 3 lžíce vývaru.
Žloutky utřeme s cukrem a rybízovou zavařeninou. Přidáme strouhanku, osmaženou na másle, citrónovou šťávu a kůru, koňak a vývar a vše umícháme do husta. Můžeme podávat i jinou omáčku vhodnou ke zvěřině.

Odblaněný hřbet dáme vařit do slané vody s vínem, cibulí, zeleninou a kořením. Měkký vyjmeme, pokrájíme na porce a podáváme s omáčkou.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg plecka nebo zvěřiny z krku nebo lepších odřezků z kýty, 12 dkg slaniny, 8 dkg másla, 2 kousky kůže ze slaniny (asi 10 dkg), sůl, 1/2 l červeného vína, 2 kávové lžičky mouky, 2 velké bobkové listy, 8 celých pepřů, 1 lžíce tymiánu, 4 velké cibule.

Do hrnce dáme 3 dkg másla a slaninu pokrájenou na nudličky. Jakmile slanina zesklovatí, vložíme zvěřinu a opečeme ji ze všech stran. Pak přidáme cibuli nakrájenou na malé kousky a necháme osmahnout dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme koření a kůži ze slaniny, přilijeme víno a uvaříme doměkka. Měkkou zvěřinu vyjmeme, kůži ze slaniny a koření odstraníme a vývar zahustíme žmolky ze syrového másla s moukou. Necháme přejít var, podle chuti dosolíme nebo opepříme. Nakonec přidáme 3 lžíce koňaku, zamícháme, vložíme zpět pokrájenou zvěřinu a ještě na ohni prohřejeme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.