Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 Jazyk, sůl, pórek, 1/2 celeru, 5 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 1 cibule, 3 jalovčinky, 1 vejce, 1 lžíce mléka, 2 lžíce mouky, 10 dkg tvrdého strouhaného sýra, 8 dkg tuku se sádlem nebo olej, 3 dkg másla na polití zeleniny, na špičku nože muškátového květu.

Jazyk z mladého kusu dobře omyjeme a očistíme, tj. zbavíme všech odřezků a dáme ho vařit do horké osolené vody spolu s kořením a zeleninou. Měkkou zeleninu vyjmeme, jazyk uvaříme do měkka. Měkký sloupneme a pokrájíme na plátky, které obalíme v mouce a rozšlehaném vejci s mlékem a místo strouhanky ve strouhaném sýru. Osmažíme na tuku. Zbylý sýr a mouku rozmícháme s vajíčkem a osmažíme jako malé placičky, které podáváme s jazykem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, sůl, 1 lžíce sekané petrželky, 10 celých pepřů, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, voda, 1 malá lžička sekaného libečku.

Směs na potření plátků: 10 dkg strouhaného chleba, 3 dkg másla na opečení chleba, 1/2 lžičky cukru, na špičku nože skořice, 1/2 lžičky ovocné šťávy (z brusinek nebo rybízu), 1 lžička teplého vývaru, 2 dkg másla na potření zapékací misky.

Odblaněnou zvěřinu vykostíme, osolíme a necháme 1 den odležet. Zvěřinu svážeme tenkým provázkem. Do hrnce dáme vodu, posekanou petrželku, libeček, zrna koření a bobkové listy, ocet. Svázanou zvěřinu uvaříme doměkka a necháme ve vývaru vychladnout. Pak nakrájíme ze zvěřiny vyjmuté z vývaru plátky, srovnáme je na zapékací misku potřenou máslem a potřeme touto směsí: polovina chleba se opeče na másle dorůžova a smíchá s neopečeným strouhaným chlebem, cukrem, skořicí, ovocnou šťávou a trochou teplého vývaru z kýty. Zapečeme v troubě do křupava a podáváme se šípkovou omáčkou.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny z plecka, 2 cibule, 2 bobkové listy, 4 hřebíčky, 2 lžičky celých pepřů, 2 jalovčinky, sůl, 2,5 dl bílého vína, 2 lžíce octa, 1 celý velký celer, 3 mrkve, 5 pórku, na špičku nože muškátového květu, 6 dkg másla.

Plecko vykostíme, rozřízneme do plátu, osolíme, opepříme, srolujeme a převážeme motouzem nebo silnou nití. Takto připravené je vložíme do vařící vody spolu s cibulí, do které zapícháme hřebíčky a do zářezu vložíme bobkový list. Přidáme celé pepře, bílé víno a ocet. Povaříme asi 20 minut a přidáme oloupaný celer, mrkev a pórky. Jakmile je zelenina měkká, vyjmeme ji a necháme v teple, zvěřinu dále vaříme do měkka. Měkkou zvěřinu vyjmeme, nakrájíme na úhledné plátky a obložíme zeleninou pokrájenou ozdobným nožem a přelitou máslem, ve kterém jsme rozpustili muškátový květ. Ozdobíme křenovou šlehačkou. K tomu podáme jablečný křen nebo křenovou majonézu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (2 Hlasujících)

1-1,2 kg hřbetu, 1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, 1 mrkev, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 6 kuliček pepře, 4 kuliček nového koření, 1 bobkový list, 2 jalovčinky, sůl.

Omáčka: 2 žloutky, lžička cukru, 3 lžíce rybízové zavařeniny, 20 dkg strouhanky, 10 dkg másla, šťáva a kůra z poloviny citronu, 1 lžíce Staré Myslivecké (nebo koňaku), 3 lžíce vývaru.
Žloutky utřeme s cukrem a rybízovou zavařeninou. Přidáme strouhanku, osmaženou na másle, citrónovou šťávu a kůru, koňak a vývar a vše umícháme do husta. Můžeme podávat i jinou omáčku vhodnou ke zvěřině.

Odblaněný hřbet dáme vařit do slané vody s vínem, cibulí, zeleninou a kořením. Měkký vyjmeme, pokrájíme na porce a podáváme s omáčkou.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg plecka nebo zvěřiny z krku nebo lepších odřezků z kýty, 12 dkg slaniny, 8 dkg másla, 2 kousky kůže ze slaniny (asi 10 dkg), sůl, 1/2 l červeného vína, 2 kávové lžičky mouky, 2 velké bobkové listy, 8 celých pepřů, 1 lžíce tymiánu, 4 velké cibule.

Do hrnce dáme 3 dkg másla a slaninu pokrájenou na nudličky. Jakmile slanina zesklovatí, vložíme zvěřinu a opečeme ji ze všech stran. Pak přidáme cibuli nakrájenou na malé kousky a necháme osmahnout dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme koření a kůži ze slaniny, přilijeme víno a uvaříme doměkka. Měkkou zvěřinu vyjmeme, kůži ze slaniny a koření odstraníme a vývar zahustíme žmolky ze syrového másla s moukou. Necháme přejít var, podle chuti dosolíme nebo opepříme. Nakonec přidáme 3 lžíce koňaku, zamícháme, vložíme zpět pokrájenou zvěřinu a ještě na ohni prohřejeme.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.