Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg jeleního hrudí, 1 velká cibule, 6 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 1 bobkový list, sůl, 1 větší mrkev, 1/2 celeru, 1 petržel, 1 pórek, 1 snítka tymiánu.

Zvěřinu z mladého kusu vložíme do tlakového hrnce spolu s kořenovou zeleninou pokrájenou na kousky a několika pepři a zrny nového koření, cibulí, bobkovým listem a tymiánem, osolíme a zalijeme vodou, tak aby bylo vše potopeno. Vaříme do měkka 25-45 minut. Zeleninu vyjmeme ihned, jakmile je měkká, aby se nerozvařila. Podáváme se solí, hořčicí a tmavým chlebem nebo jablečným křenem či s některou majonézou, ozdobené zeleninou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg krkovice nebo masa z plece, 3-4 stroužky česneku, sůl, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře.

Maso osolíme a potře důkladně rozetřeným česnekem. Uvaříme nálev (voda, trocha soli, pepř, nové koření, bobkový list). Maso dáme do hrnce a zalijeme vychladlým nálevem (musí být ponořené). Přikryjeme a necháme uležet v ledničce alespoň 3 dny. Pak maso vyjmeme, nálev vylijeme. Maso vaříme v osolené vodě s polévkovou zeleninou do měkka. Polévka je výborná, přidávají-li se do ni brambory. Uvařené maso se podává s křenovou omáčkou, nebo hořčicí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.50 (1 Hlasující)

1-1,2 kg zvěřiny z kýty, 1 l červeného vína, 2 lžíce octa, sůl, 6 celých pepřů, 1 bobkový list, 1 velká cibule nakrájená na plátky, 1 mrkev nakrájená na plátky, 2 snítky tymiánu.

Kýtu zbavíme blan, vykostíme, osolíme, stočíme, převážeme motouzem a vložíme do hrnce, kam nalijeme červené víno, přidáme ocet, sůl, pepř, bobkový list, cibuli, 2 snítky tymiánu a mrkev. Vaříme doměkka a pak zvěřinu vyjmeme a podáváme se šípkovou omáčkou, s polévkovým křenem nebo s hořčicovou nebo křenovou majonézou.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.