Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.36 (11 Hlasujících)

1-1,2 kg mletého masa (nejlépe ½ zvěřiny ½ vepřového), 2 vejce, 2 jemně nasekané cibule, 4 stroužky česneku, cca lžíce soli, špetka pepře, špetka tymiánu, lžička majoránky a koření do mletých mas (nebo koření čubridza), 5 lžic strouhanky, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce hořčice, masový vývar (nebo pivo, víno), 4 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 10-15dkg slaniny.

Maso umeleme 2x na masovém strojku nebo rozsekáme na jemno kuchyňským robotem. Maso osolíme, opepříme, přidáme 1dl studeného masového vývaru, (popřípadě vína, piva, vody), dále přidáme pepř, tymián, majoránku, koření na mleté, cibuli, utřený česnek, vejce, strouhanku, mouku, hořčici a polovinu na kostičky nakrájenou slaninu.
Hmotu dobře propracujeme a nechám na chladném místě odležet (1-2 hodiny). Poté masovou směs rozdělím na dva díly a utvoříme 2 šišky. Pekáč vymažeme tukem a vložíme šišky sekané pod které položíme tenké plátky slaniny střídavě s kolečky cibule (aby se sekaná nepřichytla k pekáči ), pár koleček cibule můžeme dát ještě mezi obě šišky. Šišky sekané natřeme vrstvou hořčice (nejlépe pikantní). Do pekáče přidáme koření (bobkový list, nové koření), podlijeme malým množstvím vody či vývaru a dáme do trouby vyhřáté na 240 °C zatáhnout. Poté ještě trochu podlijeme a pečeme při 200°C v nepřikrytém pekáči cca 50minut. Během pečení přeléváme sekanou vypečenou šťávou a mírně podléváme.

Variace:

-Do každé šišky dáme 2 natvrdo uvařená vejce.

-Do šišky můžeme zapracovat po délce tenčí pruh uzeného bůčku.

-Do šišky můžeme přimíchat škvarky z divokého prasete.

-Navrch sekané dáme péci plátky slaniny nebo uzeného bůčku.

-Pekáč vyložíme anglickou slaninou, aby okraje čouhaly přes okraje pekáčku. Všechno ostatní zpracujeme do šišky a položíme na anglickou, kterou celou zabalíme. Pokud nám to délka slaniny nedovolí, dáme po délce sekané ještě jeden plát, abychom sekanou zcela pokryli.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

35 dkg masa ze zvěřiny, 25 dkg libového vepřového masa, 25 dkg uzeného bůčku, 7-10 dkg slaniny, 1 malá mrkev, kousek celeru, půl petržele, 1 cibule, 4 kuličky pepře, 5 kuličky nového koření, 2 kuličky jalovce, 2 rohlíky, 2 dl mléka, trocha vývaru, 2 stroužky česneku, 3 vajíčka, muškátový oříšek, citrónová kůra, zelená petrželka, olej.

Všechny tři druhy masa dáme vařit do osolené vody. Po 20 minutách přidáme mrkev, petržel, celer, cibuli i se slupkou, a všechno koření (pepř, jalovec, nové kožení). Vaříme do měkka, jednotlivé druhy masa mohou být uvařeny různě, proto je vyndáváme postupně. Poté necháme maso vychladnout. Mezitím si do mléka namočíme nakrájené rohlíky. Maso umeleme, přidáme namočené a vymačkané rohlíky a s 1 dl vývaru našleháme. Pak přidáme utřený česnek se solí, rozmíchaná vajíčka, trošku nastrouhané citronové kůry, (popř. sekanou zelenou petrželku) a nastrouhaný muškátový oříšek. Dobře promícháme a pokud je hmota řídká, ještě zahustíme trochou strouhanky. Vytvoříme dvě šišky, podložíme na plátky slaniny a na oleji ve vyhřáté troubě zvolna upečeme. Na počátku pečení ještě trochu podlijeme vývarem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 kg mletého masa ze zvěřiny, 1 cibule, stroužek česneku, 30 dkg mražené kukuřice, 1 středně velká mrkve, 2 zelené (nebo jinak barevné) papriky, olej , mletý pepř, 3 dl vývaru, na špičku nože tymiánu, 30 dkg oloupaných rajčat.

Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek posekáme, papriku nakrájíme na proužky, oloupaná rajčata na čtvrtky. Mrkev nakrájíme na tenké plátky. Na rozpálený olej dáme česnek a cibuli, krátce osmahneme a přidáme maso. Smažíme, často mícháme, dokud se nevytvoří hrudky. Osolíme a opepříme. Maso zalijeme vývarem, přidáme mrkev, tymián a asi 15 min, vaříme. 5 min. před dokončením varu přidáme kukuřici, papriku a rajčata. Dochutíme solí a pepřem. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 Hlasující)

1/2 kg mletého masa, 10 dkg anglické slaniny, 1 a 1/2 rohlíku, 2 středně velké cibule, 2 střední mrkve, plátek celeru, 1 větší petržel, 2 vejce, trochu mléka nebo vody, trochu strouhanky, lžíci sádla, bobkový list, 3 jalovčinky, 3 kuličky nového koření, 5 celých pepřů, drcený kmín, drcený kmín, pepř, sůl.

Rohlíky zalijeme mlékem necháme nabobtnat. 1 cibuli nakrájíme na jemno, anglickou nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme maso s vymačkaným rohlíkem, cibulí, anglickou, 1 vejcem a 1 žloutkem, okořeníme drceným kmínem, pepřem, solí, případně zahustíme troškou strouhanky a necháme uležet.
Mrkev, petržel a celer nastrouháme na struhadle s většíma očkama nebo nakrájíme na drobno. Druhou cibuli nakrájíme na hrubší kousky. Na pekáč dáme rozehřát sádlo, na něj vložíme nastrouhanou zeleninu s cibulí a mírně osmažíme. Přidáme koření.
Z masa utvoříme 2 šišky, potřeme zbylým bílkem a lehce okmínujeme. Udělá to krásně zlatou a slanou kůrčičku. Mírně podlijeme vodou a dáme péct. Asi 10 minut pečeme v troubě zakryté při 200°C. Pak pekáč odkryjeme, teplotu stáhneme na 180°C a pečeme ještě asi 1/2 hodiny. Podléváme a poléváme podle potřeby vodou nebo vývarem.
Po upečení necháme sekanou trošku zchladnout. Šťávu slijeme a zeleninu propasírujeme. Můžeme ji ještě převařit s kousíčkem masoxu nebo jenom dosolit.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg mletého masa ze zvěřiny, 50 dkg žampionů (nebo jiných hub), 1 cibule, 2 zelené papriky, 1 mrkev, 1 konzerva červených fazolí, 1 malý rajský protlak, 1 lžička cukru, 1 stroužek česneku, chilli koření, mletá sladká paprika, pepř, sůl.

Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a 15 minut smažíme za stálého míchání. Slijeme tuk, vmícháme podle chuti utřený česnek, koření, pepř, sůl. Vmícháme pokrájené žampiony (nebo jiné houby), nakrájené papriky, nastrouhanou mrkev, konzervu fazolí i s nálevem, rajský protlak a cukr. Za stálého míchání dusíme asi 15 minut.

 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.