0,5 kg zvěřiny, 8 plátků anglické slaniny,15 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1 dl mléka, mletý pepř, sůl.
Zvěřinu odblaníme, umeleme spojíme se strouhaným sýrem, pokapeme mlékem a necháme v chladu odležet, až se mléko vsákne. Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a utvoříme 8 biftečků. Obalíme je z boku biftečku plátky anglické slaniny (slaninu můžeme spojit párátkem) a ve vyhřáté troubě je na pečícím papíru upečeme.
0,5 kg zvěřiny, 1 žloutek, sůl, mletý pepř, 5 dkg másla, středně velká cibule, 15 dkg hub (žampiony, hřibovité houby).
Zvěřinu odblaníme, umeleme, osolíme opepříme, přidáme žloutek a propracujeme. Na rozehřátém másle osmahneme na jemno pokrájenou cibuli, přidáme na drobno pokrájené houby a dusíme do měkka. Houbovou směs smícháme s mletým masem a utvoříme biftečky a opečeme na sádle.
1 kg zvěřiny, 1 cibule, 1 vejce, 1 žloutek, sůl, mletý pepř, olej.
Zvěřinu odblaníme, umeleme s cibulí, přidáme 1 vejce a 1 žloutek, osolíme, opepříme. Vytvoříme biftečky asi 2 cm silné, lehce natřeme olejem a necháme asi 1/4 hodiny odpočinout. Pak bifteky obalíme v mouce, rychle opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku.
¾ kg odblaněné zvěřiny, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, špetka tlučeného jalovce, olej.
Maso umeleme s cibulí, česnekem, okořeníme pepřem, jalovcem, osolíme a prohněteme. Utvoříme biftečky, potřeme olejem a necháme je alespoň hodinu odležet. Biftečky opečeme na tuku.
0,5 kg zvěřiny, 1 cibule, 2 žemle, mletý muškátový květ, pepř, sůl, 1 vejce,
polohrubá mouka, sádlo.
Zvěřinu odblaníme, umeleme, rozmícháme s drobně nakrájenou cibulí a žemlí namočenou v mléce. Směs mírně osolíme, přidáme muškátový květ, pepř, vejce a dobře promícháme. Tvarujeme řízky, asi 1 cm silné.
Jednu stranu obalíme v hladké mouce a touto pomoučněnou stranou vkládáme na rozpálené sádlo, obrátíme a dosmažíme.
Další články...
- Mleté zvěřinové řízky
- Mleté řízky s lečem
- Řízky z mletého na víně
- Pikantní kuličky z černé s omáčkou
- Sekané řízky ze zvěřiny na smetaně
- Závitky z mletého masa
- Roláda z mletého masa
- Zvěřinové koule s játry
- Zvěřinové krokety
- Ptáčky z mletého
- Myslivecký koláč
- Mleté na pánvi se zeleninou
- Mleté na pánvi s paprikou
- Zvěřinové frikadely
- Zvěřinové koule nakládané