Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15 dkg anglické slaniny, 3 dkg mouky, 10 dkg másla (nebo jiný tuk), ½ lžičky solamylu.

Zvěřinu umeleme s 1 cibulí, 2 stroužky česneku, přidáme vejce, osolíme a opepříme.
Hmotu prohněteme a uděláme z ní válečky které zabalíme do plátků anglické slaniny. Obalíme v mouce rozmíchané s mletou paprikou a na tuku rychle opečeme, přidáme pokrájenou cibuli - zpěníme, přidáme trochu vývaru (vody), podusíme, zahustíme solamylem a dosolíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg mletého masa ze zvěřiny, 4 stroužky česneku, 2 vajíčka, pepř, sůl, lžička mleté papriky, koření na mletá masa, 2 bílé papriky, anglická slanina, sýr.

Mleté maso uhněteme společně s česnekem, kořením, vajíčky. Směs dáme na alobal - asi 30 x20 cm. Poklademe anglickou slaninou, paprikami nakrájenýma na kostičky a plátkovým sýrem. Pomalu pomocí alobalu svineme do rolády. Zabalíme do alobalu a dáme do pekáčku. Podléváme vodou a přiklopené dusíme asi 30 minut na jedné a po otočení opět 20 minut na druhé straně. Po té alobal sundáme a necháme v troubě při  220 st.C zapéct, aby měla roláda pěknou barvu a kůrčičku.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

40 dkg prorostlého masa z černé, 15 dkg jater, 1 vejce, žemle, 1 stroužek česneku, pepř, sůl.                                                                                                                                                 

Maso s játry umeleme osolíme a dochutíme rozmačkaným česnekem, a pepřem. Přidáme v mléce namočenou žemli, vejce a dobře propracujeme. Tvarujeme koule o velikosti vajec, klademe do pekáčku vymazaného sádlem, podlijeme a upečeme dočervena.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny z krku, plece, žeber nebo odřezků z kýty, 20 dkg slaniny, sůl, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky dobré papriky, 1/2 lžičky karí koření, holandská omáčka,  tuk.

Zvěřinu vykostíme, pokrájíme na kousky a umeleme spolu se slaninou. Přidáme sůl, pepř a papriku a vše dobře prohněteme. Necháme odležet asi 1 hodinu. Pak tvarujeme kruhové placičky asi 2 cm vysoké, které opečeme po obou stranách na teflonové pánvi buď nasucho, anebo vytřené tukem se sádlem nebo olejem. Jakmile jsou krokety opečené, poléváme je holandskou omáčkou a navrch sypeme karí kořením.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1kg mletého masa ze zvěřiny, 2 vajíčka, troška mléka, olej, hladká mouka, 1 cibule, sůl, pepř.                                                                                                                                                Na náplň: 1 lžíce hořčice, plátky anglické slaniny, 1 vejce, nakládané okurky, mrkvička.

Mleté maso, vajíčka s trochou mléka smícháme, osolíme, a utvoříme placičky. Každou potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické, kouskem uvařeného vejce, kouskem pokrájené mrkvičky, kolečkem nakládané okurky, opatrně zabalíme a utvoříme válečky. Na oleji maso zprudka opečeme aby se zatáhlo a pak válečky naskládáme do pekáčku, trošku podlijeme vodou. Přidáme posekanou cibuli a dáme péct. Když jsou válečky hotové, tak je vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a uděláme omáčku, kterou dochutíme (sůl, vegeta aj.). Omáčku můžeme přepasírovat, aby byla hladká.
 

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.