1-1,2 kg plecka nebo zvěřiny z krku nebo lepších odřezků z kýty, 12 dkg slaniny, 8 dkg másla, 2 kousky kůže ze slaniny (asi 10 dkg), sůl, 1/2 l červeného vína, 2 kávové lžičky mouky, 2 velké bobkové listy, 8 celých pepřů, 1 lžíce tymiánu, 4 velké cibule.
Do hrnce dáme 3 dkg másla a slaninu pokrájenou na nudličky. Jakmile slanina zesklovatí, vložíme zvěřinu a opečeme ji ze všech stran. Pak přidáme cibuli nakrájenou na malé kousky a necháme osmahnout dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme koření a kůži ze slaniny, přilijeme víno a uvaříme doměkka. Měkkou zvěřinu vyjmeme, kůži ze slaniny a koření odstraníme a vývar zahustíme žmolky ze syrového másla s moukou. Necháme přejít var, podle chuti dosolíme nebo opepříme. Nakonec přidáme 3 lžíce koňaku, zamícháme, vložíme zpět pokrájenou zvěřinu a ještě na ohni prohřejeme.