Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 kg kýta, 1 vejce, sůl, pepř, hl. mouka, strouhanka, olej.

Náplň: plátky šunky,  plátky slaniny,

Plátky masa odblaníme, naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek poklademe plátkem šunky, tenkým plátkem slaniny, přeložíme jej a okraje sklepeme paličkou nebo je sepneme párátkem. Takto připravené plátky obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Na rozehřátém oleji je pomalu smažíme po obou stranách dozlatova. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg kýty z mladého kusu,  hladká mouka, vejce, mléko, 1 vejce, strouhanka, sádlo, sůl. 

Náplň: 2 dkg másla, 10 dkg šunky, 5dkg sterilovaného hrášku, 1 vejce.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájenou šunku a necháme prohřát. Pak přidáme sterilovaný okapaný hrášek, vejce, osolíme a necháme ztuhnout.

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Náplň dáme na polovinu plátku, přehneme a okraje sepneme jehlou nebo párátkem. Naplněné plátky obalíme v trojobalu a smažíme zvolna na sádle. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 kg kýty z mladého kusu,  hladká mouka, 1 vejce, sůl, strouhanka, olej na smažení.

Náplň: 25 dkg čerstvých hub, drcený kmín, sůl.
Nakrájené houby osolíme, lehce okmínujeme, podlijeme vývarem a podusíme doměkka.

Z kýty nakrájíme plátky, které naklepeme, osolíme a necháme asi půl hodiny odležet.
Dušené houby navrstvíme na jednu polovinu řízků, druhou přeložíme přes ně a sepneme párátkem nebo jehlou. Obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty, sůl,  1 vařená vejce,  hladká mouka, strouhanka, olej, sůl.

Náplň: 4 plátky šunky, 2 vejce vařené natvrdo.

Plátky z kýty naklepeme, posolíme, položíme na něj plátek šunky, do středu dáme polovinu vařeného vejce, maso přehneme, kraje jemně naklepeme tak, aby vše drželo pohromadě a obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 kg zvěřiny z kýty, sůl, mletý pepř,  vejce, mouka, strouhanka, olej.

Náplň:  1 větší cibule, 1 větší zelená (nebo červená) paprika, hořčice.

Z kýty nařežeme pláty, naklepeme, osolíme, opepříme. Plátky rozdělíme na dvě poloviny tak, aby dvojice plátků na sebe pasovala. Jednu polovinu plátků potřeme hořčicí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a papriku. Na takto upravený plátek dáme druhý plátek, sklepeme okraje nebo spíchneme jehlami. Obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.