0,5 kg kýta, 1 vejce, sůl, pepř, hl. mouka, strouhanka, olej.
Náplň: plátky šunky, plátky slaniny,
Plátky masa odblaníme, naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek poklademe plátkem šunky, tenkým plátkem slaniny, přeložíme jej a okraje sklepeme paličkou nebo je sepneme párátkem. Takto připravené plátky obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Na rozehřátém oleji je pomalu smažíme po obou stranách dozlatova.
50 dkg kýty z mladého kusu, hladká mouka, vejce, mléko, 1 vejce, strouhanka, sádlo, sůl.
Náplň: 2 dkg másla, 10 dkg šunky, 5dkg sterilovaného hrášku, 1 vejce.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájenou šunku a necháme prohřát. Pak přidáme sterilovaný okapaný hrášek, vejce, osolíme a necháme ztuhnout.
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Náplň dáme na polovinu plátku, přehneme a okraje sepneme jehlou nebo párátkem. Naplněné plátky obalíme v trojobalu a smažíme zvolna na sádle.
4 plátky z kýty, sůl, 1 vařená vejce, hladká mouka, strouhanka, olej, sůl.
Náplň: 4 plátky šunky, 2 vejce vařené natvrdo.
Plátky z kýty naklepeme, posolíme, položíme na něj plátek šunky, do středu dáme polovinu vařeného vejce, maso přehneme, kraje jemně naklepeme tak, aby vše drželo pohromadě a obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji.
0,5 kg kýty z mladého kusu, hladká mouka, 1 vejce, sůl, strouhanka, olej na smažení.
Náplň: 25 dkg čerstvých hub, drcený kmín, sůl.
Nakrájené houby osolíme, lehce okmínujeme, podlijeme vývarem a podusíme doměkka.
Z kýty nakrájíme plátky, které naklepeme, osolíme a necháme asi půl hodiny odležet.
Dušené houby navrstvíme na jednu polovinu řízků, druhou přeložíme přes ně a sepneme párátkem nebo jehlou. Obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji.
0,5 kg zvěřiny z kýty, sůl, mletý pepř, vejce, mouka, strouhanka, olej.
Náplň: 1 větší cibule, 1 větší zelená (nebo červená) paprika, hořčice.
Z kýty nařežeme pláty, naklepeme, osolíme, opepříme. Plátky rozdělíme na dvě poloviny tak, aby dvojice plátků na sebe pasovala. Jednu polovinu plátků potřeme hořčicí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a papriku. Na takto upravený plátek dáme druhý plátek, sklepeme okraje nebo spíchneme jehlami. Obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji.
Další články...
- Plněné plátky houbovou smaženicí
- Plněné plátky s houbami na víně
- Plněné plátky s česnekem
- Plněné plátky s kapary
- Plněné plátky s uzeným masem
- Plněné plátky ve smetanové omáčce
- Plněné plátky na kořenové zelenině
- Plněné plátky s játry na víně
- Plněné plátky se sýrem a šunkou
- Plněné kapsy se švestkami a šunkou
- Plněné kasy s jablkem a švestkami
- Plněné medailonky s žampiony
- Plněné kapsy s játry a houbami
- Plněné kapsy v alobalu