1-1,2 kg zvěřiny z kýty, sůl,
Náplň: 1 velká cibule, 1/2 lžičky strouhané citrónové kůry, 1 lžička sardelové pasty, 1 lžíce rozsekaných kaparů, 1 vejce, 1/2 lžičky tlučeného kmínu a drcených jalovčinek, 10 dkg čerstvých sekaných hub (např. žampionů), podle potřeby trošku strouhanky, 12 dkg slaniny v plátcích.
Zvěřinu nakrájíme na plátky, naklepeme,osolíme. Plátky potřeme směsí z čerstvě rozsekaných hub, nastrouhané cibule, citrónové kůry, sardelové pasty, kaparů, vejce, soli, tlučeného kmínu a drceného jalovce. Je-li třeba, přidáme trošku strouhanky, aby směs byla hezky vláčná. Na potřený plátek položíme nepotřený plátek, spojíme a zabalíme s několika plátky slaniny do alobalu a upečeme doměkka.