Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

35 dkg masa ze zvěřiny, 25 dkg libového vepřového masa, 25 dkg uzeného bůčku, 7-10 dkg slaniny, 1 malá mrkev, kousek celeru, půl petržele, 1 cibule, 4 kuličky pepře, 5 kuličky nového koření, 2 kuličky jalovce, 2 rohlíky, 2 dl mléka, trocha vývaru, 2 stroužky česneku, 3 vajíčka, muškátový oříšek, citrónová kůra, zelená petrželka, olej.

Všechny tři druhy masa dáme vařit do osolené vody. Po 20 minutách přidáme mrkev, petržel, celer, cibuli i se slupkou, a všechno koření (pepř, jalovec, nové kožení). Vaříme do měkka, jednotlivé druhy masa mohou být uvařeny různě, proto je vyndáváme postupně. Poté necháme maso vychladnout. Mezitím si do mléka namočíme nakrájené rohlíky. Maso umeleme, přidáme namočené a vymačkané rohlíky a s 1 dl vývaru našleháme. Pak přidáme utřený česnek se solí, rozmíchaná vajíčka, trošku nastrouhané citronové kůry, (popř. sekanou zelenou petrželku) a nastrouhaný muškátový oříšek. Dobře promícháme a pokud je hmota řídká, ještě zahustíme trochou strouhanky. Vytvoříme dvě šišky, podložíme na plátky slaniny a na oleji ve vyhřáté troubě zvolna upečeme. Na počátku pečení ještě trochu podlijeme vývarem.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.