Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.13 (4 Hlasujících)

MŮJ TIP
(obdobně jako ze zvěřiny jiné mladé spárkaté zvěře)
50-75 dkg zvěřiny ze selete, ústřicová omáčka, mletý pepř, sůl, sádlo (olej), mouka.

Zmražené maso z mladé zvěřiny  necháme částečně rozmrazit den před upotřebením (maso je ještě tuhé, ale jde už krájet). Maso nemyjeme! Ještě tuhé maso odblaníme ostrým nožem a nakrájíme na plátky přes vlákna a necháme zcela rozmrazit (nejlépe v chladničce do druhého dne), odstraníme případné vnitřní blány, šlachy a tuk. Rozmrazené maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vyteklou šťávu z masa zásadně nevyléváme!!! Uchováme ji v misce. Do šťávy z masa přidáme lžíci ústřicové omáčku. Naklepané posolené a opepřené plátky vložíme do misky s ochucenou šťávou z masa, vše promícháme a necháme v chladu uležet do dalšího zpracování (šťáva se vsákne zpět do masa a plátky jsou pak šťavnaté). Takto upravené plátky můžeme uchovat v misce v lednici i několik dnů. Optimální je takto si připravit maso den předem. Odležené plátky vyjmeme z misky a můžeme je obalit v mouce (1/2 hladké+1/2 polohrubé). Můžeme použít i jiný obal nebo ho zcela vynechat. Mouku může smíchat se sladkou nebo pálivou paprikou. Plátky prudce opečeme po obou stranách na sádle nebo oleji (můžeme do tuku pro chuť přidat malé kostičky slaniny), často obracíme do doby, než je maso propečené (z masa nevytéká krvavá šťáva). Plátky při opékání nesmí pustit vodu (poklesne teplota smažení), jinak ztuhnou. Plátky vyjmeme a horké hned dáváme na talíř nebo uchováme krátce v teple.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.68 (11 Hlasujících)

50-75 dkg zvěřiny z mladého kusu, ústřicová omáčka, 2 vejce, strouhanka, hladká mouka, sůl, sádlo (olej).

Maso z mladého kusu nařežeme napříč vláken na plátky, naklepeme, lehce potřeme ústřicovou omáčkou a osolíme. Obalíme v hladké mouce, v osoleném a rozšlehaném vejci, ve strouhance a smažíme na sádle nebo oleji dorůžova.

Poznámka:  Pokud děláme řízky z mraženého masa, necháme maso v lednici rozmrznout. Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme. Do vyteklé šťávy z rozmrazeného masa přidáme na zahuštění trošku bramborového škrobu, zamícháme a spojíme s plátky. Necháme alespoň hodinu odležet. Šťáva se do masa vsákne a řízky jsou šťavnaté. 

Číst dál: Řízky v trojobalu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (5 Hlasujících)

0,5 kg zvěřiny na řízky, 0,4 kg cibule, strouhanka, 2 vejce, 2 kelímky šlehačky, sterilizovaná kapie, sůl, pepř, olej.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme napřed ve strouhance, pak  v rozšlehaných a osolených vejcích a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Plech si lehce vymažeme, poklademe půlkou na kolečky nakrájené cibule. Na cibuli klademe osmahnuté řízky, zasypeme druhou půlkou cibule, přidáme sterilizovanou kapii, vše zalijeme šlehačkou a zapékáme v troubě 30 minut při 180°C.


 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (1 Hlasující)

75 dkg mladé zvěřiny (například z krkovice), 75 dkg kuřecích prsou, pepř, sůl, 7 dkg másla.
Na obalení: hladká mouka, vejce, trochu mléka, sůl, strouhanka, olej na smažení.

Ze zvěřiny a kuřecích prsou nakrájíme po osmi stejných plátcích a rozklepeme je. Obě masa ochutíme solí a pepřem. Na plátky kuřecího masa klademe do středu plátek másla, zakryjeme plátkem ze zvěřiny a po okrajích poklepeme, aby se masa spojila.
Tuplované řízky obalíme v trojobalu a smažíme v hojném množství oleje dozlatova z obou stran. Řízky necháme okapat na papírovém ubrousku.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.50 (1 Hlasující)

Těstíčko obecně:
Připravujeme ho z vajec, polohrubé mouky, mléka, soli a dalších ingrediencí. Část mléka můžeme nahradit pivem, smetanou nebo vínem. Do hotového těstíčka můžeme přimíchat nakrájenou pažitku či jiné bylinky, nakrájenou šunku, nastrouhaný tvrdý sýr, směs různé zeleniny, hub nebo dochucovací prostředky například kečup, ústřicovou omáčku, sojovou omáčku, čili omáčku nebo různé hotové marinády. Plátky je nejlépe napřed obalit v hladké mouce, potom je namočíme do těstíčka popř. ještě jednou obalíme v polohrubé mouce a smažíme na pánvi.

Těstíčko s česnekem:
2 vejce, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička worcesteru, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžička hořčice, 2 lžíce solamylu, 2 stroužky česneku.
Do těstíčka rozmíchaného ze surovin maso naložíme na 24 hodin. Pak naklepané a osolené řízky obou stran osmahneme na rozpáleném oleji.

Pivní těstíčko:
2 dl světlého piva, 2 vejce, sůl, pepř, olej na smažení, polohrubá mouka, 5 dkg strouhaného sýra, petrželová nať.
V pivu rozšleháme vejce, přidáme mouku, sýr, petrželku, ochutíme pepřem a osolíme. Maso z kýty nebo hřbetu nakrájíme řízky, naklepeme a obalíme v těstíčku. Osmahneme po obou stranách dozlatova.

Pikantní těstíčko:
4 lžíce pálivé papriky, 1 lžička kari koření,4 stroužky utřeného česneku, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky majoránky4 vejce, 1,5 lžičky Solamylu, sůl.
Do připravené marinády naložíme plátky a necháme nejméně 24 hodin uležet. Smažíme v rozpáleném tuku.

Nadýchané a chutné těstíčko:
Nadýchané a chutné těstíčko na obalování plátků ( z vejce, hladké mouky, mléka, soli) získáme, když do něj přidáme prášek do pečiva.

Chlebové těstíčko:
Starší chléb (bez kůrky) nakrájíme na kostky, a v míse pokapeme světlým pivem. Přidáme vejce, majoránku, utřený česnek, kmín, sůl a vše rozmačkáme na kaši. Je-li řídká, zahustíme hladkou moukou. Na talíř dáme vrstvu chlebové kaše, položíme naklepaný osolený řízek a pomažeme chlebovým těstem. Z talíře sesuneme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme po obou stranách.

Marináda na řízky I:
Sklenka červeného vína, špetka tymiánu, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky jalovce, 1 nasekaná cibule, sůl.
Naklepané řízky proložené cibulí vložíme do chladné marinády a necháme odležet do druhého dne i déle.

Marináda na řízky II:
V červeném víně rozmícháme hořčici, drcený jalovec, tymián, pepř a olej. Kousky jalovce po vyndání z marinády setřeme.

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.