Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.10 (5 Hlasujících)

4 plátky z mladé zvěřiny, hořčice, 10 dkg uzeného sýra, mléko, vejce, strouhanka, mletý pepř, sůl.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Potřeme po obou stranách hořčicí. Obalíme v těstíčku z nastrouhaného uzeného sýra rozmíchaného s vejcem a trochou mléka. Obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném tuku.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.00 (1 Hlasující)

4 plátky na řízky,  4 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, vejce, strouhanka,
2 větší cibule, 10 dkg anglické slaniny.

Plátky  naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Obalíme ve strouhance a v rozšlehaném osoleném vejci naředěném mlékem. Řízky osmažíme, vyndáme z pánve a naklademe do pekáče, který jsme trošku vymazali tukem a dno pokladli na půlměsíčky nakrájenou cibulí. Druhou nakrájenou cibuli na půlměsíčky dáme na řízky a přikryjeme plátky slaniny. Pečeme v troubě asi 30 minut.
Variace: maso na řízky marinujeme v marinádě na plátky.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.50 (2 Hlasujících)

4 plátky mladé zvěřiny (krkovice, kýta), 4 plátky sýru Eidam, 4 plátky šunky, sůl, pepř, 1 vejce, mouka, strouhanka, hořčice, tuk na smažení.

Z vejce, mouky a strouhanky si připravíme těstíčko na obalování. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme slabě hořčicí, položíme na něj plátek sýra, opět slabě potřeme hořčicí, na sýr dáme plátek šunky a obalíme v těstíčku. Usmažíme v horkém tuku.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (4 Hlasujících)

4 plátky zvěřiny, strouhanka, 1 vejce, 2 lžíce smetany, 1 lžíce mouky, 1/2 lžičky nasekaného tymiánu, 1/2 lžičky nasekaného rozmarýnu, 1/2 lžičky majoránky, 4 lžíce olej, sůl, pepř.

Strouhanku smícháme s bylinkami. Vejce rozkvedláme se smetanou. Řízky lehce naklepeme, osolíme opepříme, obalíme v mouce, pak ve vejci a na konec ve strouhance s bylinkami. Řízky pak usmažíme na rozpáleném oleji.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (2 Hlasujících)

4 plátky z mladé zvěřiny, koňak nebo slivovice, ústřicová omáčka, mletý pepř, sůl.

Plátky (z kýty, hřbetu) lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Zakápneme citronovou šťávou, potřeme lžící ústřicové omáčky, zakápneme trochou koňaku nebo slivovice a necháme uležet do druhého dne. Plátky vyjmeme, osolíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ovesných vločkách. Smažíme v malém množství oleje z obou stran

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.