Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg zvěřiny ze selete, 1 lžíce hořčice, hladká mouka, sůl, pepř, olej, 5 dkg strouhaného křenu, kousek másla, 2 lžíce kečupu.

Zvěřinu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky na něm opečeme a vyndáme do tepla.Na pánev dáme hořčici, kečup, kousek másla, 4 lžíce vody a krátce podusíme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen, dosolíme a dáme na prohřáté plátky.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.17 (3 Hlasujících)

6 žebírek z mladého kusu černé, 1 velká cibule, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, sůl, vývar, kousek sádla, 20-30 dkg uzeného bůčku.

Žebírka lehce naklepeme, osolíme, dáme na pekáč se sádlem a nasekanou cibulí, přidáme koření, posypeme na kostičky nakrájeného uzeného bůčku, podlijeme a zvolna pečeme do měkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50-75 dkg zvěřiny, 1 cibule, 5 dkg slaniny, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička krystalového cukru, 1,5 dl červeného vína, 10-15 dkg čerstvých hub nebo přiměřené množství mražených hub, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 5 kuliček nové koření, tuk, sůl.

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a na pánvi pánvi opečeme. Maso vyjmeme a do výpeku dáme rozškvařit kostičky slaniny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Do pekáče přendáme obsah pánve,  rajčatový protlak, citrónovou šťávu, na malé plátky nakrájené houby, nové koření, víno, cukr, sůl, trochu vody.  Přikryté dusíme asi 10 minut. Potom do této omáčky vložíme maso, přikryjeme a dodusíme do měkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

75 dkg zvěřiny na plátky, tuk, kousek anglické slaniny, 1 lžička citrónové šťávy,        1 lžička krystalového cukru, 1,5 dl červeného vína, 30-40 dkg čerstvých hub, nebo přiměřené množství mražených (nebo namočených sušených), 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 5 kuliček nové koření, sůl.

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Plátky v pánvi na rozehřátém tuku z obou stran opečeme téměř doměkka a vyndáme. Do výpeku dáme rozškvařit kostičky slaniny,  přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Pak přidáme rajčatový protlak, citrónovou šťávu, na malé plátky nakrájené houby, nové koření, víno, cukr, sůl, trochu vody a přikryté dusíme asi 10 minut. Potom do této omáčky vložíme maso, přikryjeme a dodusíme doměkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (1 Hlasující)

1-1,2 kg zvěřiny z černé, 3 lžíce oleje, 8 dkg sádla, 10 dkg slaniny, 2 velké cibule, lžička papriky, 2 lžíce rajského protlaku, 5 dkg hříbků naložených v octě, 1/4 1 smetany, 1-2 lžíce mouky, sůl, pepř.

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, opaprikujeme a zprudka opečeme na oleji. Na jiný pekáč dáme na sádlo zrůžovět jemně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, papriku, do toho vložíme plátky, podlijeme vodou, přidáme rajský protlak a udusíme do měkka. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou zakvedlanou s moukou a povaříme. Nakonec přidáme sekané hříbky naložené v octě. Zvěřinu vložíme zpět do omáčky a podáváme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.