Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50-75 dkg plátků z mladé zvěřiny, 10 dkg šunky, 7dkg tvrdého sýra, 10 dkg anglické slaniny, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, strouhanka, máslo, olej, pepř, sůl.

Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem a opepříme. Rozložíme na plech lehce potřený olejem. Na každý plátek dáme nakrájenou cibuli, plátek šunky, plátek slaniny. Posypeme nastrouhaným sýrem a vše zasypeme strouhankou. Pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi hodinu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny z kýty nebo hřbetu, olej, 10dkg slaniny, 2 cibule, lžička papriky, 2 lžíce rajského protlaku, 1/4 l smetany, 1-2 lžíce jíšky, sůl, pepř.

Z masa nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, zprudka opečeme na oleji a vyjmeme do tepla. Na pánvi osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, papriku, do toho vložíme plátky, podlijeme vodou, přidáme rajský protlak podusíme. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou zahustíme jíškou a povaříme. Zvěřinu vložíme zpět do omáčky a podáváme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1- 1,2 kg zvěřiny z kýty, sůl, mletý pepř, 10-15 dkg slaniny (nebo uzeného bůčku), 2 velké cibule pokrájené na kolečka, 40 dkg drůbežích jater pokrájených na kousky, muškátový květ, 1 lžíce sádla, 1-2 bobkové listy, 6-8 celých pepřů.

Z masa nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na dno pekáčku dáme vrstvu na tenké plátky nakrájené slaniny (nebo uzeného bůčku) a na ni položíme vrstvu připravených plátků. Vrstvu dále poklademe kolečky cibule a kousky jater. Můžeme jemně poprášit mletým muškátovým květem. Navrstvíme na sebe 4-5 vrstev, navrch sloupečku přijde slanina. Sloupečky svážeme nebo spojíme menší grilovací jehlou. Upečeme v troubě s bobkovým listem a několika celými pepři.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 4 rajčata, 4 zelené papriky, 3 středně velké cibule, 2 stroužky česneku, olej, sůl, grilovací koření, ústřicová omáčka, chilli omáčka.

Z masa nakrájíme plátky, lehce naklepeme osolíme, okořeníme grilovacím kořením nebo kořením „Medová žebírka“, lehce potřeme ústřicovou omáčkou, opatrně chilli omáčkou, zakapeme olejem a necháme asi 2 hodiny odležet. Cibuli, rajčata, papriky nakrájíme na kolečka, česnek na kousky. Polovinu zeleniny dáme na dno, na ní poklademe maso a zasypeme zbylou zeleninou. Trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Až je maso měkké odstraníme pokličku, aby se odpařila přebytečná voda. Zahustíme jíškou nebo solamylem rozmíchaným ve vodě.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.75 (2 Hlasujících)

4 plátky z kýty, 1 cibule, 10 dkg slaniny,  mletý pepř, sůl, 3 lžíce hladké mouky, 5 středně velkých nakládaných okurek, olej.

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme (můžeme i v mikrovlnné troubě). Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Vše přendáme do kastrolu. Na pánvi na rozpáleném oleji opečeme naklepané, osolené a opepřené plátky. Opečené plátky přendáme do kastrolu se slaninou a cibulí.Dusíme pod pokličkou doměkka. Potom maso vyndáme. Šťávu zahustíme moukou, přidáme na nudličky nakrájené okurky a chvíli povaříme. Plátky vložíme zpět do omáčky a vše prohřejeme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.