Při podávání masa grilovaného nebo pečeného na roštu krájíme z uhněteného, ochuceného a v chladničce zpevněného válečku másla dílky, které klademe přímo na horké porce.
Moučné máslo
Lžičku hladké mouky promícháme s 5 dkg měkkého másla, uhněteme váleček, zabalíme ho do alobalu a uložíme do ledničky.
Bylinkové máslo s kořením
6 dkg másla smícháme se lžičkou sekané petrželky, kerblíku, estragonu, jemně nasekané cibulky, citronové šťávy a špetkou pepře a soli.
Bylinkové máslo s houbami
6 dkg másla smícháme se lžičkou jemně nasekaných nakládaných hub, okurek, cibule, kaparů, petrželové natě, sardelové pasty a několika kapek citronu.
Bylinkové máslo s pažitkou
6 dkg másla smícháme s 2 lžícemi jemně nasekané pažitky, 2 lžícemi řeřichy, 1 šalotky, 1 stroužkem česneku, šťávou z půlky citronu, solí a pepřem.
Křenové máslo
5 dkg másla smícháme s 1 lžící strouhaného křenu a osolíme.
Hořčicové máslo
5 dkg másla smícháme se lžičkou jemné hořčice, sekané petrželky a špetky strouhaného muškátového oříšku.
Česnekové máslo
Jeden vařený žloutek utřeme s 10 dkg másla, vmícháme jeden syrový žloutek a po kapkách 5 dkg oleje. Do vzniklé majonézy přidáme 2 stroužky třeného česneku, několik kapek worcesteru a citronové šťávy, vše opepříme a znovu promícháme.