Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.33 (18 Hlasujících)

Před kuchyňským zpracováním játra dobře prohlédneme. Měly by být hladké, bez bílých skvrn a hrbolků. Tmavě zbarvená a nepřiměřeně velká jsou rovněž podezřelá. Játra zbavíme blan, tuku, žlučových kanálků, nařežeme na plátky a propláchneme. Vhodné je rovněž naložit játra do druhého dne do mléka (sladkého, kyselého nebo zakysaného podmáslí). Játra solíme až nakonec, jinak ztvrdnou. Raději dáváme přednost játrům z mladších kusů.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.08 (12 Hlasujících)

0,5 kg jater, 5-10 dkg slaniny, jíška, tuk, sůl, 1 větší cibule, mletý pepř, ústřicová omáčka, česnek.

Játra nakrájená na plátky (popř. hranolky) naložíme na 1-6 hodin do kyselého mléka, vyjmeme, omyjeme, osušíme, lehce potřeme ústřicovou omáčkou, utřeným česnekem a obalíme v mouce. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli na slanině, přidáme plátky (hranolky) jater a opečeme. Játra opékáme tak dlouho, až při vpichu neprosakuje krvavá šťáva. Ke konci opékání osolíme a opepříme a zahustíme jíškou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.13 (12 Hlasujících)

Středně velká játra, 10-15 dkg anglické slaniny, žampióny, 1 větší cibule, olej, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka.

Játra nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu a žampióny na nudličky. Játra opečeme na oleji, opepříme, přidáme cibuli, slaninu, žampióny, kmín, majoránku a pomalu restujeme (asi 5minut). Nakonec játra osolíme. Můžeme podlít vývarem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.96 (12 Hlasujících)

Středně velká játra, 1cibule, gulášové koření, majoránka, masox, olej, hladká mouka, 1 kelímek zakysané smetany.

Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky a gulášové koření. Podlijeme vodou, přidáme masox a 10 minut dusíme. Smícháme zakysanou smetanu se 2 lžícemi mouky a přidáme do podušených jater. Chvíli povaříme a ochutíme majoránkou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.04 (13 Hlasujících)

0,5 kg jater z mladšího kusu, 7-10 dkg slaniny, 1 větří cibule, sůl, pepř olej, kelímek sladké smetany, mléko.

Játra nakrájíme na proužky, necháme asi hodinu namočené ve vodě. Játra propláchneme a naloží na 1/2-1 den do mléka. Játra vyjmeme, opláchneme a osušíme. Na pánvi opečeme pokrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme. Přidáme připravená játra a dusíme do měkka. Nakonec vše osolíme opepříme a přidáme smetanu, krátce povaříme. Můžeme zahustit jíškou.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.