Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.63 (4 Hlasujících)

0,5 kg jater, 3 cibule, pepř, sůl, worcester (nebo ústřicová omáčka), zelená petrželka (můžeme vynechat), 5 dkg slaniny, olej.

Játra pokrájíme na plátky, necháme vymáčet ve vodě, potom je vyjmeme a necháme okapat. Na pánvi osmahneme najemno pokrájenou slaninu, na ní zpěníme pokrájenou cibuli. Játra opepříme, ochutíme worcesterem (nebo ústřicovou omáčkou) a zprudka opečeme po obou stranách. Nakonec játra osolíme a podáváme posypané sekanou petrželkou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 Hlasující)

40-50 dkg jater, 1 vejce, 1 cibule, sůl, chilli omáčka, 2 lžíce mléka, polohrubá mouka, hladká mouka, ústřicová omáčka, olej.

Vejce spolu s mlékem našleháme, osolíme, přidáme lžíci ústřicové omáčky, opatrně přiostříme chilli omáčkou a přiměřeně zahustíme polohrubou moukou. Játra předem namočená v mléce nařežeme na plátky a necháme 1/2 hodiny vymáčet ve vodě. Játra osušíme, lehce osolíme, obalíme v hladké mouce, namočíme v těstíčku a prudce opečeme na pánvi z jedné strany, otočíme a přidáme nakrájenou cibuli. Druhou stranu jater dopečeme s cibulí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.13 (4 Hlasujících)

Játra nakrájíme  na plátky, důkladně propláchneme a na několik hodin naložíme do mléka. Plátky jater vyjmeme z mléka, osušíme, můžeme zlehka naklepat, opepříme, obalíme buď klasicky v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka), nebo v těstíčku.Játra nemůžeme solit aby neztvrdly, proto osolíme více rozšlehané vejce.
 

Variace: můžeme použít variace receptů na řízky v trojobalu nebo v těstíčku – viz kapitola „Prase divoké – plátky“.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg jater, olej, sůl.

Těstíčko: 2 vejce, sůl, 2 lžíce bílého vína, 4 lžíce polohrubé mouky.

Játra odblaníme, nakrájíme na menší kousky, na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme. Z vajec, soli, vína a mouky rozmícháme těstíčko. Plátky jater namáčíme do těstíčka, necháme okapat a hned vkládáme do rozehřátého tuku. Smažíme dozlatova.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

40 -50 dkg jater, 1 cibule, máslo, 5 dkg slaniny, 4 kuličky pepře, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 kostku cukru, sůl, 1 dl červeného vína.

Játra odblaníme, vymáčíme ve vodě a protáhneme slaninou. Játra dusíme 15 minut na rozpuštěném másle, trošku podlijeme horkou vodou. Přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, kuličky pepře, kuličky nového koření a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme kostku cukru, 1dl červeného vína, osolíme a krátce podusíme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.