Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg jater ze zvěřiny, 1 velká cibule, menší mrkev, 15-20 dkg uzeného bůčku (nebo 10-15 dkg slaniny), 1 vejce, polohrubá mouka, sůl.

Cibuli osmahneme na tuku, přidáme nastrouhanou mrkev a osmahneme. Játra umeleme spolu s osmahnutou cibulkou s mrkví a uzeným bůčkem (nebo slaninou). Přidáme vejce, zahustíme moukou a osolíme. Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg jater , 4 středně velké brambory, sůl, pepř, 1 vejce, 1 houska a trochu mléka.

Očištěná a odblaněná játra umeleme. Syrové oloupané brambory nastrouháme a smícháme s játry. Směs osolíme, opepříme, přidáme jedno vejce, jednu v mléce namočenou a vymačkanou housku a vše dobře smícháme. Do rozpáleného oleje vkládáme lžící hromádky, které rozetřeme na placičky a po obou stranách opečeme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko, olej.

Játra očistíme a rozmixujeme. Máslo a vejce utřeme, přidáme rozmixovaná játra, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, majoránku a trochu mléka. Promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Do rozpáleného oleje vkládáme lžící hromádky, které rozetřeme na placičky a po obou stranách opečeme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 kg jater z mladšího kusu, 1 větší cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, tlučený hřebíček, špetka muškátového květu, 10 dkg drobně pokrájených hub (žampióny), tuk.

Odleželá játra v kyselém mléce omyjeme, osušíme a usekáme co nejjemněji nebo pomeleme s cibulí a česnekem, přidáme tlučený hřebíček a muškátový květ a posekané houby. Vše promícháme a v horkém tuku za stálého míchání rychle opečeme. Směs přisolíme a opepříme a dáváme na topinky.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.25 (2 Hlasujících)

0,5 kg jater ze zvěřiny, 1 cibule, mletý pepř, 5 dkg slaniny, 2 papriky, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 dl sladké smetany, 1dl kysané smetany (nebo 2 dl smetany dle výběru), sůl.

Játra předem namočená v mléce a opláchnutá nakrájíme na kostky, cibuli na větší kousky, slaninu nadrobno, paprikové lusky očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu rozškvaříme a zpěníme na ní cibuli, přidáme játra, osmahneme. Opepříme, posypeme mletou paprikou a moukou, zamícháme a osmahneme. Podlijeme horkou vodou a dusíme. Po 5 minutách přidáme papriku a dusíme dokud není vše měkké. Pak zalijeme smetanou, promícháme a prohřejeme. Nakonec osolíme

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.