Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 kg jater, slanina, 1 kelímek šlehačky, 1 dl červeného vína, olej, hladká mouka, mletá paprika, 6 kuliček jalovce, bobkový list, sůl.

Játra nakrájíme na nudličky, zaprášíme hladkou moukou a sladkou paprikou a opečeme na rozpáleném tuku. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, jalovec a bobkový list, podlijeme trochou červeného vína a dusíme pod pokličkou asi 10 - 15 minut. Potom sejmeme pokličku, aby nám šťáva zhoustla. Osolíme, zalijeme šlehačkou, vyjmeme koření a podáváme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 1.13 (4 Hlasujících)

50-60 dkg jater, 1 středně velká cibule, sádlo, mletý pepř, sůl, jíška, 2 dl vývaru (může být z masoxu), kelímek sladké smetany, 20-30 dkg čerstvých hub (žampiony, hřiby).

Játra nakrájíme na menší kousky. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme játra, opepříme a za stálého míchání opečeme. Pak je podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Přidáme smetanu zahustíme jíškou a povaříme. Do pokrmu zamícháme předem na tuku podušené houby, posolíme a krátce podusíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

30 dkg jater veškeré zvěře spárkaté, 1 velká cibule, 1/2 l hovězí polévky, 2 žemle, 15 dkg slaniny, 2 vejce, na špičku nože pepře, zázvoru, muškátového květu a oříšku, sůl, 1/2 kávové lžičky majoránky, 1 dkg másla, 2 lžíce kremžské hořčice, 10 dkg strouhaného sýra, 1 veka.

Připravená játra odleželá v kysaném mléce omyjeme a krátce (asi 1/4 hod.) povaříme v hovězí polévce s cibulí. Vyjmeme a dáme vychladnout. Játra, slaninu a žemle namočené v polévce umeleme. Přidáme 2 vejce, okořeníme pepřem, zázvorem, muškátovým oříškem a květem, majoránkou, osolíme a dobře promícháme. Třetinu másla utřeme s kremžskou hořčicí a potíráme jím plátky veky. Na to natřeme připravenou směs z jater na prst silně, posypeme strouhaným sýrem a navrch dáme několik tenkých lupínků másla. Srovnáme na pekáč a zapečeme v troubě.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 kg jater z mladšího kusu, olej, 4 stroužky česneku, 1 větší cibule, 15-20 dkg hub, 4 větší rajčata, 2 zelené papriky, 6 celých pepřů, 3 zrna nového koření, ¼ l hovězího vývaru, jíška.

Odležená játra v kyselém mléce omyjeme a pokrájíme na plátky. Na pekáči rozehřejeme olej. Játra do něj vložíme spolu s pokrájenými stroužky česneku, nakrájenou cibulí a osmahneme. Přidáme houby (nebo žampióny), pokrájená rajčata, papriky a koření. Jakmile se šťáva z rajčat vysmahne, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Nakonec vše osolíme a opepříme. Šťávu zahustíme jíškou, necháme přejít var a podáváme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.75 (4 Hlasujících)

50 dkg jater, 2 dl bílého vína, 6 stroužků česneku, 1 dl sladké smetany, hladká mouka, bobkový list, sůl a pepř, olej .

Játra nakrájíme na plátky, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji z obou stran. Pak ji zalijeme vínem, přidáme bobkový list, prolisovaný česnek, kousek másla a podusíme. Nakonec osolíme a zjemníme smetanou.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.