30 dkg jater veškeré zvěře spárkaté, 1 velká cibule, 1/2 l hovězí polévky, 2 žemle, 15 dkg slaniny, 2 vejce, na špičku nože pepře, zázvoru, muškátového květu a oříšku, sůl, 1/2 kávové lžičky majoránky, 1 dkg másla, 2 lžíce kremžské hořčice, 10 dkg strouhaného sýra, 1 veka.
Připravená játra odleželá v kysaném mléce omyjeme a krátce (asi 1/4 hod.) povaříme v hovězí polévce s cibulí. Vyjmeme a dáme vychladnout. Játra, slaninu a žemle namočené v polévce umeleme. Přidáme 2 vejce, okořeníme pepřem, zázvorem, muškátovým oříškem a květem, majoránkou, osolíme a dobře promícháme. Třetinu másla utřeme s kremžskou hořčicí a potíráme jím plátky veky. Na to natřeme připravenou směs z jater na prst silně, posypeme strouhaným sýrem a navrch dáme několik tenkých lupínků másla. Srovnáme na pekáč a zapečeme v troubě.