Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

30 dkg jater veškeré zvěře spárkaté, 1 velká cibule, 1/2 l hovězí polévky, 2 žemle, 15 dkg slaniny, 2 vejce, na špičku nože pepře, zázvoru, muškátového květu a oříšku, sůl, 1/2 kávové lžičky majoránky, 1 dkg másla, 2 lžíce kremžské hořčice, 10 dkg strouhaného sýra, 1 veka.

Připravená játra odleželá v kysaném mléce omyjeme a krátce (asi 1/4 hod.) povaříme v hovězí polévce s cibulí. Vyjmeme a dáme vychladnout. Játra, slaninu a žemle namočené v polévce umeleme. Přidáme 2 vejce, okořeníme pepřem, zázvorem, muškátovým oříškem a květem, majoránkou, osolíme a dobře promícháme. Třetinu másla utřeme s kremžskou hořčicí a potíráme jím plátky veky. Na to natřeme připravenou směs z jater na prst silně, posypeme strouhaným sýrem a navrch dáme několik tenkých lupínků másla. Srovnáme na pekáč a zapečeme v troubě.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.