Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

-Vařením upravujeme zvěřinu jen když chceme dosáhnout kvalitní a silnou polévku a s masem počítáme na sekanou nebo na paštiku. Na paštiku je ale lepší maso dusit.

-Zmrazené maso vaříme tak, že je nerozmrazené nebo částečně rozmrazené dáme do vařící vody, aby se povrchová část masa srazila a maso zůstalo šťavnaté.

-Vařená masa která podáváme až druhý den, opékáme po nakrájení na porce na tuku - nejlépe másle. Podlijeme je pak trochou polévky, kterou maso vsákne a tím zvláční.

-Maso před vařením nikdy nemáčíme dlouho ve vodě, protože ztrácí chuť a výživné látky. Stačí dobře opláchnout.

-Maso nikdy nevaříme prudce, protože zůstane dlouho tuhé a ztrácí šťavnatost i chuť. Proto jakmile začne voda vřít, zmírníme plamen či žár elektrické plotýnky, aby maso přešlo do mírného varu.

-Obrané maso z uvařené hlavy, z uvařených kostí nebo odřezků obereme, dáme do sáčku zmrazit a postupně odebíráme na polévku.

-Tuhé maso rychleji uvaříme doměkka, přidáme-li do vody trochu rumu nebo octa.

 

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.