Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (3 Hlasujících)

0,5 kg jeleního (daňčího, srnčího) masa, 0,5 kg masa z divočáka (nebo vepřového), 20 dkg uzeného vepřového bůčku, 4 velké cibule, 4 papriky (i mírně pálivé), 6 rajčat, 5 stroužků česneku, mletý kmín, mletý pepř, 2 lžíce červené sladké papriky, 1 chilli paprička (můžeme nahradit chilli omáčkou), sůl, 1 kostka masového bujónu (rozpuštěného v 1 litru vody), olej nebo sádlo.

Maso nakrájíme na větší kostky, cibule nakrájíme nadrobno. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na osminky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravíme si asi 1 litr horkého bujónu z kostky. V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme nakrájený uzený bůček, česnek, cibuli a vše orestujeme. Přidáme maso ze zvěřiny, osolíme ho a posypeme červenou paprikou a krátce orestujeme. Vše zalijeme litrem bujónu, kastrol přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi hodinu. Přidáme špetku mletého kmínu a nakrájenou chilli papričku (nebo chilli omáčku ) a špetku mletého pepře. Promícháme, opět přikryjeme pokličkou a vše dusíme do měkka. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a papriky a chvilku podusíme.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.