1-1,2 kg zvěřiny z plecka nebo kýty, sůl, 2 lžíce Becherovky, 2 dl červeného vína, 2 lžíce mouky, sádlo, 1 velká cibule, 1 mrkev, 1 bobkový list, pepř, 1 lžíce brusinkové nebo šípkové zavařeniny (popř. želé z černého rybízu).
Náplň: 20-25 dkg odřezků zvěřiny, 20 dkg slaniny (může být anglická nebo uzený bůček), 2 rohlíky, 1 cibule, 2 lžíce smetany, 1 vejce, grilovací koření (můžeme obměnit jiným např. mletým kořením „Divočina“), sůl. Vše umeleme a přidáme 10 dkg drobně pokrájených hub, 2 lžíce smetany, vejce, osolíme a dobře promícháme.
Zvěřinu rozřízneme do plátu, ten rozklepeme, osolíme, opepříme, pokropíme Becherovkou (nebo jiným destilátem), zavineme a dáme do misky marinovat s červeným vínem několik hodin. Plát vyjmeme, rozbalíme, roztáhneme, potřeme náplní, zavineme, převážeme, osolíme a obalíme v mouce. Roládu opečeme na sádle s pokrájenou cibulí, přidáme mrkev, bobkový list a marinádu. Pečeme v troubě za občasného podlévání do měkka. Roládu dáme do tepla. Ze šťávy vyjmeme bobkový list, přidáme zavařeninu. Omáčku propasírujeme a prohřejeme. Hotovou šťávou přelijeme pokrájenou roládu.