Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.33 (3 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny z plecka nebo kýty, sůl, 2 lžíce Becherovky, 2 dl červeného vína, 2 lžíce mouky, sádlo, 1 velká cibule, 1 mrkev, 1 bobkový list, pepř, 1 lžíce brusinkové nebo šípkové zavařeniny (popř. želé z černého rybízu).

Náplň: 20-25 dkg odřezků zvěřiny, 20 dkg slaniny (může být anglická nebo uzený bůček), 2 rohlíky, 1 cibule, 2 lžíce smetany, 1 vejce, grilovací koření (můžeme obměnit jiným např. mletým kořením „Divočina“), sůl. Vše umeleme a přidáme 10 dkg drobně pokrájených hub, 2 lžíce smetany, vejce, osolíme a dobře promícháme.

Zvěřinu rozřízneme do plátu, ten rozklepeme, osolíme, opepříme, pokropíme Becherovkou (nebo jiným destilátem), zavineme a dáme do misky marinovat s červeným vínem několik hodin. Plát vyjmeme, rozbalíme, roztáhneme, potřeme náplní, zavineme, převážeme, osolíme a obalíme v mouce. Roládu opečeme na sádle s pokrájenou cibulí, přidáme mrkev, bobkový list a marinádu. Pečeme v troubě za občasného podlévání do měkka. Roládu dáme do tepla. Ze šťávy vyjmeme bobkový list, přidáme zavařeninu. Omáčku propasírujeme a prohřejeme. Hotovou šťávou přelijeme pokrájenou roládu.

 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.