Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.80 (5 Hlasujících)

2 lžíce škrobové mouky, 2 lžíce studené vody, šťáva z půlky citrónu, 1/4 l dobrého červeného vína a 4 lžíce šípkové marmelády, 20 g másla.

Ve studené vodě rozmícháme škrobovou mouku a po troškách přidáváme citrónovou šťávu, víno a šípkovou marmeládu. Necháme přejít var, podle chuti přisladíme a zamícháme syrové máslo. Omáčka se podává teplá.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.36 (7 Hlasujících)

12 dkg kompotovaných brusinek, 6 dkg meruňkové zavařeniny,1 lžička plnotučné (popř. pikantní) hořčice, 1 lžíce červeného vína, 1 lžíce rumu , 1 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy, sůl , mletý pepř, pár kapek worcesterské omáčky, citrónová kůra.

Brusinky a zavařeninu rozmixujeme, přidáme ostatní přísady a omáčku dobře zamícháme. Brusinky můžeme nahradit rybízem naloženým ala brusinky.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.83 (3 Hlasujících)

30 dkg  brusinek, 2 dkg křenu, 0,5 dl červeného vína, 1 špetka pepře, 1 špetka cit. kůry, 1 lžička ostré hořčice, 1 lžička oleje.

Brusinky smícháme s ostatními přísadami. Nesolíme nebo jen nepatrně. Omáčku necháme proležet do druhého dne a pak ji podáváme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.67 (6 Hlasujících)

1 červené jablko, 1 polévková lžíce másla, 1 sklenička brusinkové marmelády, 1/3 šálku portského vína, 2 lžičky škrobové moučky, sůl.

Jablko, oloupeme, vykrájíme jadřinec, nakrájíme na slabé plátky a opečeme rychle na másle. přidáme brusinkový džem a podusíme. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve víně, osolíme a krátce povaříme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.45 (10 Hlasujících)

1 lžíce oleje, 2 lžíce mouky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kus celeru, 1/4 l smetany, sůl, bobkový list, tymián.

Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji Přidáme všechnu zeleninu, zaprášíme moukou, upražíme do zlata a zalijeme vodou. Přidáme koření a povaříme. Na závěr scedíme a zamícháme smetanu.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.