Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (1 Hlasující)

2 lžíce škrobové mouky, 2 lžíce studené vody, šťáva z půlky citrónu, 1/4 l dobrého červeného vína a 4 lžíce šípkové marmelády, 20 g másla.

Ve studené vodě rozmícháme škrobovou mouku a po troškách přidáváme citrónovou šťávu, víno a šípkovou marmeládu. Necháme přejít var, podle chuti přisladíme a zamícháme syrové máslo. Omáčka se podává teplá.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.50 (4 Hlasujících)

12 dkg kompotovaných brusinek, 6 dkg meruňkové zavařeniny,1 lžička plnotučné (popř. pikantní) hořčice, 1 lžíce červeného vína, 1 lžíce rumu , 1 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy, sůl , mletý pepř, pár kapek worcesterské omáčky, citrónová kůra.

Brusinky a zavařeninu rozmixujeme, přidáme ostatní přísady a omáčku dobře zamícháme. Brusinky můžeme nahradit rybízem naloženým ala brusinky.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (3 Hlasujících)

1 červené jablko, 1 polévková lžíce másla, 1 sklenička brusinkové marmelády, 1/3 šálku portského vína, 2 lžičky škrobové moučky, sůl.

Jablko, oloupeme, vykrájíme jadřinec, nakrájíme na slabé plátky a opečeme rychle na másle. přidáme brusinkový džem a podusíme. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve víně, osolíme a krátce povaříme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

30 dkg  brusinek, 2 dkg křenu, 0,5 dl červeného vína, 1 špetka pepře, 1 špetka cit. kůry, 1 lžička ostré hořčice, 1 lžička oleje.

Brusinky smícháme s ostatními přísadami. Nesolíme nebo jen nepatrně. Omáčku necháme proležet do druhého dne a pak ji podáváme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.63 (4 Hlasujících)

1 lžíce oleje, 2 lžíce mouky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kus celeru, 1/4 l smetany, sůl, bobkový list, tymián.

Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji Přidáme všechnu zeleninu, zaprášíme moukou, upražíme do zlata a zalijeme vodou. Přidáme koření a povaříme. Na závěr scedíme a zamícháme smetanu.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.