Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 Hlasující)

15 dkg meruňkové zavařeniny, 12 dkg naložených slazených brusinek, z 1/2 citronu šťáva, z 1/2 pomeranče šťáva, 3 lžíce rumu, 1/8 l červeného sladkého vína, 3-4 dkg tlučeného cukru, 1 lžička Worcesterové omáčky, 4 zrnka rozdrceného bílého pepře, trochu nastrouhané citronové kůry (pouze žlutá část), špetka soli.

Meruňkovou zavařeninu, brusinky, citronovou a pomerančovou šťávu, Worcesterovou omáčku, rum, cukr, sůl, víno, dobře v míse umícháme. Omáčku opepříme, přidáme citronovou kůru a promícháme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 Hlasující)

25 dkg brusinkového kompotu, 40 dkg rybízového džemu, lžíce hořčice, 1 g zázvoru mletého, 1,5 dl červeného vína, 1 dl citronové šťávy, 10 ml worcesteru, 1 pomeranč (šťáva i kůra).

Rybízový džem, brusinkový kompot, červené víno a hořčici rozmícháme. Přidáme kečup, zázvor, worcesterovou omáčku, citrónovou a pomerančovou šťávu. Nakonec do omáčky dáme jemně nakrájené nudličky z pomerančové kůry podušené v malém množství vody. Vše dobře promícháme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

3 dl vývaru, 1 dl bílého vína, 3 lžičky oleje, 30 g másla, 1 lžička petrželky, 1 lžička pažitky, 1 lžička rajský protlak, 1 lžička hladké mouky, 3 žampióny, 2 cibule malé, pepř, sůl.

Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, sůl a vaříme 10 minut. Na rozehřátém oleji podusíme na tenké plátky nakrájené žampióny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme dále. Potom olej slijeme, žampiony zalijeme vínem a dusíme, až se polovina tekutiny odpaří. K žampiónům přilijeme omáčku a vše dusíme ještě 6 minut. Těsně před podáváním vmícháme zbylé máslo, petrželku a pažitku.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 Hlasující)

25 dkg borůvkového kompotu, 1,25 dl smetany na vaření, 2 dkg másla, 1 lžíce rumu, moučkový cukr, strouhaný perník.

Borůvkový kompot dáme do kastrůlku, přidáme smetanu, máslo, rum a dle chuti  cukr. Krátce vše povaříme a nakonec zahustíme strouhaným perníkem. Pro zjemnění můžeme nejprve kompot rozmixovat.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

Šťáva a kůra z 1 pomeranče a 1 citronu, 4 lžíce portského vína, 4 lžíce vody, 2 lžíce rybízového džemu, 2 lžíce octa, 1/2 lžičky práškové hořčice, špetka soli, špetka pepře, 6 dkg nakrájených kandovaných třešní.

Nejprve vaříme strouhanou kůru z citronu a pomeranče ve vodě asi 5- 10 minut, pak přidáváme ostatní ingredience a ještě 3-5 minut vaříme. Vychladíme a podáváme k pečené studené zvěřině, nebo jí vylepšíme omáčky ke zvěřině.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.