Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (1 Hlasující)

6-7 větších stroužků česneku, 2 žloutky, sůl, mletý pepř, 1/4 1 oleje, 2 lžičky vlažné vody, citrónová šťáva.

Utřeme česnek na kašičku, přidáme žloutky, špetku soli a trochu pepře a za stálého tření přikapáváme olej, až dostaneme omáčku hustou jako majonézu. Přidáme trošku vlažné vody a dobře rozmícháme. Podle chuti okyselíme citrónem. Podáváme k pečené zvěřině.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

2 dl vody a 2 lžíce 8% octa, 1 cibulka, po 1 lžičce sekané petrželky, pažitky, sůl, 1/2 lžičky pepře, 3 žloutky, 1,25 dkg másla.

Vodu smícháme s octem a v ní povaříme drobně nakrájenou cibulku, pažitku, petrželku, sůl, pepř, až je cibule měkká. Pak odstavíme z ohně, zašleháme žloutky a šleháme ve vodní lázni, až začne omáčka houstnout. Za stálého míchání přidáváme po kouscích máslo. Směs se nesmí příliš ohřát, aby se žloutek nesrazil, proto hrneček, v kterém omáčku připravujeme, ponořujeme do vodní lázně vždy jen na chvilku. Podáváme k přírodní pečené nebo vařené zvěřině nebo k horké sekané.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

8 dkg slaniny, 5 dkg cibule, 3 dkg hl. mouky, asi ½ l vývaru, sůl.

Slaninu nakrájíme na drobné kousky a rozpustíme. Škvarečky vyndáme a odložíme. Do zbylého tuku přidáme pokrájenou cibuli, osmahneme a připravíme si růžovou cibulovou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, našleháme a povaříme. Omáčku podle chuti osolíme a přidáme do ní škvarečky ze slaniny. Podáváme k vařenému masu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.00 (2 Hlasujících)

2 lžíce malinové marmelády, 2 lžíce rybízové marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 jalovčiny, 1 dl červeného vína, citronová kůra  (podle chuti), sůl.

Rybízovou a malinovou marmeládu, hořčici, trochu nastrouhané citronové kůry, jemně natlučený jalovec a sůl smícháme dohromady. Přidáme červené víno aby s toho byla hustě tekoucí omáčka. Chutná nejlépe za studena.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.