Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

Zadek a hřbet z mladého zajíce, 10 dkg slaniny, mletý pepř, mleté nové koření, sůl, olej.

Hřbet a zadek z mladého zajíce necháme vcelku. Zvěřinu odblaníme, protáhneme  slaninou, osolíme, lehce okořeníme pepřem a novým kořením. Po délce propíchneme grilovací jehlou, nohy přivážeme ke grilovací jehle tenkým drátem. Zajíce potřeme olejem a grilujeme. Během grilování potíráme teplým olejem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (4 Hlasujících)

Na špízy používáme nejkvalitnější maso z kýty a hřbetu mladých kusů zvěře. (divočák-sele, srnčí, jelení daňčí, mufloní do stáří 2 let). Maso pečlivě odblaníme a nařežeme napříč na kostky o velikosti 4-5 cm. Maso by nemělo obsahovat vnitřní blány. Maso si můžeme připravit také tak, že jej nejprve nařežeme na silnější plátky, lehce naklepeme a pak teprve nařežeme na kostky. Pokud nebylo maso předem naloženo se solí, můžeme ho lehce osolit a okořenit pepřem. Maso ze zvěřiny můžeme kombinovat z bílým masem z prsíček kuřete, krůty, eventuálně z prsíček mladého bažanta (Maso z bažanta je ale suché, musíme ho proto zabalit do tenkého plátku uzené slaniny nebo anglické slaniny). Na jehlu napichujeme kousky zvěřiny a hned dáme buď plátek uzené slaniny nebo anglické slaniny, nebo uzený bůček. Dále napíchneme kousek cibule a bílé maso (pokud ho dáváme). Jehlu pak doplníme libovolnou kombinací kousků zeleniny (např. paprika, rajčata, plátky cukety, kolečky okurky), kousků ovoce (např. tenké plátky oloupaného jablka, ananas, vypeckovaná višeň), žampionů, plátků klobásy. Špízy můžeme také zabalit do alobalu. Je ale lepší před zabalením špíz krátce ogrilovat, aby se maso zatáhlo. Před koncem grilování alobal sundáme, aby špíz chytil aroma z grilu. Během grilování můžeme maso potírat různými marinádami. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg mladé zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 2-3 cibule, 10 dkg anglické slaniny, sůl, pepř, olej, kousek másla, 2 lžíce Staré myslivecké.

Zvěřinu odblaníme, nakrájíme na kostky lehce naklepeme. Cibuli a slaninu nakrájíme na plátky. Střídavě napichujeme na jehly slaninu, zvěřinu a cibuli. Osolíme a opepříme a grilujeme nebo pečeme v troubě v otevřeném pekáči do měkka. Nakonec pokropíme Myslivcem, přidáme kousek másla a šťávu prohřejeme a přelijeme na špízy.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 Hlasující)

20 dkg mladé zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 20 dkg vepřové kýty, 15 dkg anglické slaniny, 10 dkg cibule, 15 dkg žampionů (hlavičky), 1 dl bílého vína, sůl, pepř, bobkový list, tymián, olej.

Maso odblaníme, nakrájíme na malé plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, přidáme bobkový list a necháme odležet. Cibuli nakrájíme na kousky (podle velikosti cibule). Plátky masa obalené plátkem anglické slaniny, kousky cibule a hlavičky žampionů pak střídavě napichujeme na jehlu. Špíz grilujeme nebo opékáme na oleji. Špízy můžeme také obalit v trojobalu a usmažit na oleji.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (1 Hlasující)

½ kg mladé zvěřiny zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 10 dkg menších tvrdých rajčat, hlavičky žampionů, cibule, tlučený jalovec, mletý pepř, sůl.

Maso odblaníme, nakrájíme na malé plátky, osolíme, opepříme, potřeme tlučeným jalovcem. Napichujeme na kovové jehly střídavě s plátky cibule, žampionů a kousky rajčat. Můžeme přidat i kousky šunky. Špízy grilujeme na roštu nebo opékáme na pánvi.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.