Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (4 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

Na špízy používáme nejkvalitnější maso z kýty a hřbetu mladých kusů zvěře. (divočák-sele, srnčí, jelení daňčí, mufloní do stáří 2 let). Maso pečlivě odblaníme a nařežeme napříč na kostky o velikosti 4-5 cm. Maso by nemělo obsahovat vnitřní blány. Maso si můžeme připravit také tak, že jej nejprve nařežeme na silnější plátky, lehce naklepeme a pak teprve nařežeme na kostky. Pokud nebylo maso předem naloženo se solí, můžeme ho lehce osolit a okořenit pepřem. Maso ze zvěřiny můžeme kombinovat z bílým masem z prsíček kuřete, krůty, eventuálně z prsíček mladého bažanta (Maso z bažanta je ale suché, musíme ho proto zabalit do tenkého plátku uzené slaniny nebo anglické slaniny). Na jehlu napichujeme kousky zvěřiny a hned dáme buď plátek uzené slaniny nebo anglické slaniny, nebo uzený bůček. Dále napíchneme kousek cibule a bílé maso (pokud ho dáváme). Jehlu pak doplníme libovolnou kombinací kousků zeleniny (např. paprika, rajčata, plátky cukety, kolečky okurky), kousků ovoce (např. tenké plátky oloupaného jablka, ananas, vypeckovaná višeň), žampionů, plátků klobásy. Špízy můžeme také zabalit do alobalu. Je ale lepší před zabalením špíz krátce ogrilovat, aby se maso zatáhlo. Před koncem grilování alobal sundáme, aby špíz chytil aroma z grilu. Během grilování můžeme maso potírat různými marinádami. 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.