Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.05 (21 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

Úprava potírání máslem:
Tato úprava se hodí pro mladý kus. Zajíce nebo jednotlivé porce protáhneme slaninou, protože maso ze zvěřiny je chudé na tuk. Zajíce osolíme a pak potřeme rozehřátým máslem. Na 1-1,5 kg zvěřiny dáváme 10 dkg rozpuštěného másla. V chladu necháme 2 dny odležet. Pak můžeme např. postupovat tak, že dáme na pekáč zeleninu a na ni maso tak jak je, i se ztuhlým máslem. To se bude pomalu rozehřívat a maso pak má jemnou chuť.

Nakládání do mořidla:
Nakládáme především starší kusy, u mladých to není nutné, zbytečně se maso vylouží. Lepší je zajíce naložit jen do kořenové zeleniny s cibulí (bez octa). Nálev na 1,5 kg masa: 1/2 -3/4 litru vody, 1-2 lžíce octa, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, špetka tymiánu, 3 bobkové listy. Vše dáme do vody, vodu uvedeme do varu, přidáme koření, povaříme a necháme vychladnout. Připravené maso (odblaněné, zbavené tuku a omyté) protáhneme asi 10-15 dkg slaniny, osolíme a dáme do vhodné nádoby (nejlepší je kameninová, ale může to být i porcelánová nebo ohnivzdorná mísa), kterou jsme vyložili nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nakrájenou cibulí asi v tomto množství: 15 dkg celeru, 10 dkg petržele, 10 dkg mrkve, 2 střední cibule. Zeleninu rozdělíme tak, aby pokrývala i maso a zalijeme vychladlým mořidlem. Zatížíme a necháme v mořidle 2-4 dny a každý den maso obracíme.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.