- 1. Pečeně z černé na liškách
- (Pečeně)
- ... orestujeme a dusíme asi 30 minut. Po půl hodině pečení masa pokryjeme pečeni houbami, přilijeme vývar a pečeme za občasného podlévání odkryté dalších ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 2. Závitky s nakládanými houbami
- (Závitky)
- 1-1,2 kg z kýty zvěřiny, 1 menší okurka (nebo 2 lžíce naložených hub), 10 dkg másla, 1/4 l bílého vína, mouka, sůl. Náplň: ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 3. Zapečené závitky na smetaně s houbami
- (Závitky)
- 8 velkých plátků z kýty zvěřiny, 60 dkg čerstvých hub (nebo 7 dkg sušených hub), 3 dl smetany, 2 dl vývaru (bujón), sůl, mletý pepř, hladká ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 4. Plněné řízky s houbami
- (Plněné plátky)
- 0,5 kg kýty z mladého kusu, hladká mouka, 1 vejce, sůl, strouhanka, olej na smažení. Náplň: 25 dkg čerstvých hub, drcený kmín, sůl. ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 5. Plněné plátky s houbami na víně
- (Plněné plátky)
- 0,5kg kýty, olej, 1 dl červeného vína, hladká mouka, mletý pepř, mletý kmín, sůl. Náplň: 10-15 dkg čerstvých (nebo mražených) ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 6. Plněné kapsy s játry a houbami
- (Plněné plátky)
- 75 dkg silnějších plátků z mladé zvěřiny, sůl, pepř, olej, 5 dl vývaru, hladká mouka. Náplň: 7 dkg anglické slaniny, 10 dkg vepřových ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 7. Pikantní játra s houbami
- (Játra )
- 0,5 kg jater z mladšího kusu, olej, 4 stroužky česneku, 1 větší cibule, 15-20 dkg hub, 4 větší rajčata, 2 zelené papriky, 6 celých pepřů, 3 zrna ...
- Vytvořeno 25. srpen 2011
- 8. Houbové lečo
- (Zavařeniny ke zvěřině)
- ... s octem, olejem, cukrem a solí. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka, promícháme s povařenými houbami a naložíme do sklenic. Zalijeme připravenou ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 9. Papriky s houbami
- (Zavařeniny ke zvěřině)
- 1/2 kg paprik, 30 dkg cibule, 1 kg povařených hub (hřibovité, mohou být i žampiony nebo hlíva), 1,5 dkg soli, 10 dkg cukru, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, 1 ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 10. Zvěřinová polévka s houbami I
- (Polévky a vývary)
- 30 dkg masa ze zvěřiny 1,5 l vody, sůl, 3 zrnka černého pepře, 2 zrnka nového koření 1 cibule, 2 stroužky česneku, 10 dkg kořenové zeleniny, 10 dkg brambor,15 dkg čerstvých ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 11. Zvěřinová polévka s houbami II
- (Polévky a vývary)
- 3/4 kg zvěřiny i s kostmi, 1 velká cibule, 1 plná lžíce sušených hub, 20 dkg celeru, 1 lžíce másla, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 12. Zvěřinová polévka z mletého s houbami
- (Polévky a vývary)
- 25 dkg čerstvých hub (různé), středně velká cibule, kousek másla, 60 dkg mletého(můžou být různá masa), 1,75 l vody, 10 dkg mrkve, 2 žloutky, mletý ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 13. Ochucená másla ke grilu
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- ... petrželky, kerblíku, estragonu, jemně nasekané cibulky, citronové šťávy a špetkou pepře a soli. Bylinkové máslo s houbami 6 dkg másla ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 14. Guláš z trouby
- (Guláše)
- ... doplníme podušenými houbami, -hotový guláš podáváme s nastrouhaným sýrem a zeleným hráškem, -hotový ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 15. Kachna s nadivkou s houbami
- (Kachna divoká)
- 1 divoká kachna, sůl, pepř, majoránka, 2 žemle, mléko, 4 dkg másla, 20 dkg čerstvých (nebo mražených) hub, 15 dkg uzené slaniny, 2 vejce, zelená ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 16. Černá se zeleninou a houbami
- (Masové kostky)
- 50-75 dkg kýty z černé, 1 velká cibule, 2 rajčata, 2 papriky, 2 hrsti čerstvých hub, 1 lžíce sladké mleté papriky, majoránka, mletý pepř, ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 17. Pochoutka ze zvěřiny s houbami a játry
- (Masové kostky)
- 45 dkg masa z kýty mladé zvěřiny (např.: sele, kolouch, daňče, bažantí prsíčka z mladého bažanta), 20 dkg jater z mladšího kusu zvěřiny nebo drůbežích ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 18. Plátky z černé s naloženými houbami
- (Plátky)
- 1-1,2 kg zvěřiny z černé, 3 lžíce oleje, 8 dkg sádla, 10 dkg slaniny, 2 velké cibule, lžička papriky, 2 lžíce rajského protlaku, 5 dkg hříbků naložených ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 19. Ragů s houbami
- (Masové kostky)
- ¾ kg zvěřiny, 1větší cibule, 2 lžíce másla, sůl, 20 dkg žampionů nebo jiných hub, 1 lžíce hladké mouky, citronová šťáva, ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 20. Zvěřina na kořenové zelenině
- (Pečeně)
- ... vína, 0,5 dl griotky, 2 lžíce ústřicové omáčky, dosolíme, zahustíme jíškou a povaříme. Variace s houbami: Když je maso téměř ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011