1 divoká kachna, sůl, pepř, majoránka, 2 žemle, mléko, 4 dkg másla, 20 dkg čerstvých (nebo mražených) hub, 15 dkg uzené slaniny, 2 vejce, zelená petržel, strouhanka, 10 dkg uzené slaniny na obalení.
Kachnu umyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř osolíme a lehce posypeme majoránkou. Žemle namočíme v mléce a vyždímáme. K žemlím přidáme na másle udušené houby, polovinu na drobno pokrájenou uzenou slaninu, vejce, nasekanou zelenou petržel, mletý černý pepř, dle potřeby strouhanku a sůl. Vše spolu dobře zamícháme, kachnu naplníme nádivkou a zašijeme. Kachnu dáme na pekáč, obložíme plátky uzené slaniny, vložíme do trouby a pečeme do měkka za občasného podlévání horkou vodou.