Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (6 Hlasujících)

Tato internetová kuchařka slouží jako inspirace pro milovníky zvěřiny.  Je určena kuchařům amatérům, zejména myslivcům, jejich rodinným příslušníkům a ostatním, kteří mají rádi zvěřinu. Recepty jsou zaměřeny na dnes dostupnou zvěřinu. Vybrané recepty se postupně doplňují a vylepšují. Rozdělení receptů je netradiční. Upřednostnil jsem charakter zpracovávaného masa. Rovněž jsem sloučil recepty na zvěřinu jelení, daňčí, srnčí, neboť maso má podobný charakter. Obdobně můžete upravit zvěřinu mufloní.

Recepty na minutky (plátky) z mladé zvěře lze stejně dobře použít jak na zvěřinu z černé, tak na jelení, daňčí, srnčí, mufloní a naopak.

Doufám, že naleznete v receptech inspiraci.  Své osvědčené recepty a kuchařské zkušenosti můžete e-mailem zaslat.

Ing. Jaroslav Kraus

-------------------------------------

Tato webová kuchařka je v provozu jakožto památka na mého otce (1947-2011)

Radim Kraus

 

 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.