60 dkg hub, 50 dkg papriky , 30 dkg cibule, 2 dkg soli, 6 dkg cukru, 1 dl oleje, 1 dl octa, 25 dl ostrého kečupu, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 feferonka nakrájená na drobné kousky.
Houby nakrájíme, vhodíme do vroucí slané vody a necháme přejít varem. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme nakrájené papriky a necháme dusit do poloměkka, pak přidáme všechny ostatní ingredience a necháme chvilinku povařit. Pak dáme do malých skleniček a sterilujeme 20 min při 80°C.
2 kg tvrdších hub , 3 - 4 papriky (červená a zelená), 2 - 3 cibule, 8 dkg cukr, 1 dl oleje, 2,5 dl kečupu, 1 dl octa, 1 dl vody, 5 bobkových listů, 3 hřebíčky, 5 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření.
Houby nakrájíme na plátky, papriky na proužky, cibuli na kolečka, přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Sterilujeme 20 min na 85 °C. Směs používáme pod maso nebo do guláše.
1 1/2 - 2kg hub, 1/2 kg cibule, 1/2 kg paprik, olej, kečup malý, 2 malé rajské protlaky, sůl, pepř, chilli a česnek dle chuti.
Houby nakrájíme na větší kousky a uvaříme ve slané vodě 15 min. Jemně nakrájenou cibulku necháme na oleji zpěnit, přidáme 1/2 kg paprik umletých na masovém strojku i s vyteklou šťávou co pustí a přidáme k houbám a vaříme do měkka. Pak přidáme kečup, protlaky, sůl, pepř, chili, česnek - vše smícháme a už nevaříme. Plníme do sklenic a sterilujeme 30 min. při 85 st.C.
75 dkg povařených a propláchnutých hub, 50 dkg paprik, 5 dkg cibule, 12 dkg oleje, 10 dkg octa, 1 velký kečup, 8 dkg cukru, 2 dkg soli.
Kečup rozmícháme s octem, olejem, cukrem a solí. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka, promícháme s povařenými houbami a naložíme do sklenic. Zalijeme připravenou marinádou sterilujeme asi 30 minut při 85 °C.
1/8 l octa, 3/8 l vody, 1 dkg soli, 3 dkg cukru, 3-5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, špetka tymiánu, 5 g hořčičného semínka.
Nálev svaříme 5 minut, necháme vychladnou, nalijeme na povařené houby ve sklenici, obsah sklenice promícháme. Zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut. Sklenice otočíme dnem vzhůru.
Další články...
- Papriky s houbami
- Houbová chuťovka
- Nakládané houby s kečupem
- Houby v nálevu se zeleninou
- Nakládané kozí rohy
- Pikantní čalamáda
- Rybíz jako brusinky
- Švestkové chutney s mandlemi
- Višňová zavařenina s piniovými oříšky
- Džem z jeřabin
- Šípková marmeláda
- Brusinkový relish
- Omáčka dakenbers
- Zeleninové čatní
- Zelenina na svíčkovou