Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

60 dkg hub, 50 dkg papriky , 30 dkg cibule, 2 dkg soli, 6 dkg cukru, 1 dl oleje, 1 dl octa, 25 dl ostrého kečupu, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 feferonka nakrájená na drobné kousky.

Houby nakrájíme, vhodíme do vroucí slané vody a necháme přejít varem. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme nakrájené papriky a necháme dusit do poloměkka, pak přidáme všechny ostatní ingredience a necháme chvilinku povařit. Pak dáme do malých skleniček a sterilujeme 20 min při 80°C.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

2 kg tvrdších hub , 3 - 4 papriky (červená a zelená), 2 - 3 cibule, 8 dkg cukr, 1 dl oleje, 2,5 dl kečupu, 1 dl octa, 1 dl vody, 5 bobkových listů, 3 hřebíčky, 5 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření.

Houby nakrájíme na plátky, papriky na proužky, cibuli na kolečka, přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Sterilujeme 20 min na 85 °C. Směs používáme pod maso nebo do guláše.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 1/2 - 2kg hub, 1/2 kg cibule, 1/2 kg paprik, olej, kečup malý, 2 malé rajské protlaky, sůl, pepř, chilli a česnek dle chuti.

Houby nakrájíme na větší kousky a uvaříme ve slané vodě 15 min. Jemně nakrájenou cibulku  necháme na oleji  zpěnit, přidáme 1/2 kg paprik umletých na masovém strojku i s vyteklou šťávou co pustí a přidáme k houbám a vaříme do měkka. Pak přidáme kečup, protlaky, sůl, pepř, chili, česnek - vše smícháme a už nevaříme. Plníme do sklenic a sterilujeme 30 min. při 85 st.C.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 Hlasující)

75 dkg povařených a propláchnutých hub, 50 dkg paprik, 5 dkg cibule, 12 dkg oleje, 10 dkg octa, 1 velký kečup, 8 dkg cukru, 2 dkg soli.

Kečup rozmícháme s octem, olejem, cukrem a solí. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka, promícháme s povařenými houbami a naložíme do sklenic. Zalijeme připravenou marinádou  sterilujeme asi 30 minut při 85 °C.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.25 (2 Hlasujících)

1/8 l octa, 3/8 l vody, 1 dkg soli, 3 dkg cukru, 3-5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, špetka tymiánu, 5 g hořčičného semínka.

Nálev svaříme 5 minut, necháme vychladnou, nalijeme na povařené houby ve sklenici, obsah sklenice promícháme. Zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut. Sklenice otočíme dnem vzhůru.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.