Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

60 dkg hub, 50 dkg papriky , 30 dkg cibule, 2 dkg soli, 6 dkg cukru, 1 dl oleje, 1 dl octa, 25 dl ostrého kečupu, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 feferonka nakrájená na drobné kousky.

Houby nakrájíme, vhodíme do vroucí slané vody a necháme přejít varem. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme nakrájené papriky a necháme dusit do poloměkka, pak přidáme všechny ostatní ingredience a necháme chvilinku povařit. Pak dáme do malých skleniček a sterilujeme 20 min při 80°C.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

2 kg tvrdších hub , 3 - 4 papriky (červená a zelená), 2 - 3 cibule, 8 dkg cukr, 1 dl oleje, 2,5 dl kečupu, 1 dl octa, 1 dl vody, 5 bobkových listů, 3 hřebíčky, 5 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření.

Houby nakrájíme na plátky, papriky na proužky, cibuli na kolečka, přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Sterilujeme 20 min na 85 °C. Směs používáme pod maso nebo do guláše.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

75 dkg povařených a propláchnutých hub, 50 dkg paprik, 5 dkg cibule, 12 dkg oleje, 10 dkg octa, 1 velký kečup, 8 dkg cukru, 2 dkg soli.

Kečup rozmícháme s octem, olejem, cukrem a solí. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka, promícháme s povařenými houbami a naložíme do sklenic. Zalijeme připravenou marinádou  sterilujeme asi 30 minut při 85 °C.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 1/2 - 2kg hub, 1/2 kg cibule, 1/2 kg paprik, olej, kečup malý, 2 malé rajské protlaky, sůl, pepř, chilli a česnek dle chuti.

Houby nakrájíme na větší kousky a uvaříme ve slané vodě 15 min. Jemně nakrájenou cibulku  necháme na oleji  zpěnit, přidáme 1/2 kg paprik umletých na masovém strojku i s vyteklou šťávou co pustí a přidáme k houbám a vaříme do měkka. Pak přidáme kečup, protlaky, sůl, pepř, chili, česnek - vše smícháme a už nevaříme. Plníme do sklenic a sterilujeme 30 min. při 85 st.C.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1/8 l octa, 3/8 l vody, 1 dkg soli, 3 dkg cukru, 3-5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, špetka tymiánu, 5 g hořčičného semínka.

Nálev svaříme 5 minut, necháme vychladnou, nalijeme na povařené houby ve sklenici, obsah sklenice promícháme. Zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut. Sklenice otočíme dnem vzhůru.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.