Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1/2 kg žlutých paprik, 1/2 kg červených paprik, 1/2 kg bílého hlávkového zelí, 1/2 kg bílé cibule, 1/2 kg červené cibule, 1/2 kg rajčat, 1/2 l vody, 1/8l octa, 14 g soli, 3,5 dkg cukru, 7 tablet umělého sladidla, 2 bobkové listy, 3 lžičky hořčičného semínka, 8 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření.

Papriky nakrájíme na proužky, rajčata na plátky, cibuli na kolečka a zelí na tenké nudličky.

Připrava nálevu:
Svaříme vodu s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, bobkový list, hořčičné semínko, pepř a nové koření a krátce povaříme a pak scedíme.

Zeleninu promícháme, naplníme ji do sklenic a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme a sterilujeme při 90 stupních asi 30 minut
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg rybízu, 70 dkg cukr, 2  rovné lžičky skořice, 2 lžičky kys. citronové, 2 hřebíčky, 4 lžíce rumu.

Rybíz a cukr promícháme a necháme 24 hod. odležet. Přidáme skořici, hřebíčky, kys. citronovou a necháme 1/4 hod. vařit. Ke konci dáme rum a ihned plníme do sklenic.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

90 dkg švestek, 1 cibule, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 2 dl pomerančové šťávy, 1 dl červeného vinného octa, 10 dkg rozinek, 5 dkg cukru, 1 lžíci mleté skořice, 2 chilli papričky, 2 dkg loupaných mandlí.

Omyté švestky vypeckujeme a pokrájíme na kousky, cibuli na kostičky. Vše kromě mandlí vložíme do kastrolu a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 30 minut, dokud švestky nezměknou. Na závěr vmícháme na proužky pokrájené mandle a ještě povařte 5 minut. Směs nalijeme do nahřátých sklenic a uzavřeme. Nechte vychladnout dnem vzhůru.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

60 dkg višní, 35 dkg želírovacího cukru, 3 dkg piniových oříšků, 3 dkg kokosové moučky, 1 sáček kyseliny citronové.

Omyté, vypeckované višně dáme do hrnce, posypeme je želírovacím cukrem a necháme 30 minut stát. V pánvi nasucho krátce opražíme piniové oříšky. Spolu s kokosovou moučkou a kyselinou citronovou je přidáme k ovoci. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 3 minuty vaříme. Zavařeninu nalijeme do větších sklenic (4 sklenice po 250 ml), otřeme okraje a zavíčkujeme. Dnem vzhůru ji necháme 15 minut tuhnout.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg jeřabin, 60 dkg cukru, mletá skořice, trochu rumu.

Opláchnuté a okapané jeřabiny vložíme do pekáče, promícháme s cukrem, vložíme do předehřáté trouby (180-200°C) a dusíme asi hodinu, občas promícháme. Před koncem dušení džem lehce poprášíme skořicí. Horký džem plníme do sklenic a na chvíli obrátíme dnem vzhůru.

Poznámka: Do každé skleničky ještě před uzavřením přidáme lžičku rumu.
 

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.