Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 l brusinek, 2 dl těžšího červeného vína, 25 dkg hnědého cukru, 25 dkg javorového cukru, 10 hřebíčků, 6 kuliček nového koření, 15 pepřů (koření dáme do sáčku).

Brusinky přebereme, opereme a osušíme. Dáme do přiklopeného hrnce a necháme na malém plameni rozdusit s kořením v sáčku. Asi po 20 minutách, když brusinky pustily šťávu, odklopíme, zesílíme plamen a odpaříme. Vyndáme sáček s kořením. Necháme tři čtvrtiny brusinek vcelku a čtvrtinu rozmixujeme. Do hrnce vrátíme sáček s kořením, vsypeme cukr, vlijeme víno a povaříme ještě asi deset minut. Pak zkusíme, zda směs na chladném talířku želíruje. Pokud ano, vyndáme koření a naplníme za horka do sklenic. Množství cukru lze upravit podle vlastní chuti, ale když se dá velmi málo, relish se může kazit. Není třeba přidávat žádnou želírovací příměs, brusinky mají vlastní pektin. Relish by měl trochu želírovat, ale neměl by být hustý jako zavařenina.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.