Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1 l brusinek, 2 dl těžšího červeného vína, 25 dkg hnědého cukru, 25 dkg javorového cukru, 10 hřebíčků, 6 kuliček nového koření, 15 pepřů (koření dáme do sáčku).

Brusinky přebereme, opereme a osušíme. Dáme do přiklopeného hrnce a necháme na malém plameni rozdusit s kořením v sáčku. Asi po 20 minutách, když brusinky pustily šťávu, odklopíme, zesílíme plamen a odpaříme. Vyndáme sáček s kořením. Necháme tři čtvrtiny brusinek vcelku a čtvrtinu rozmixujeme. Do hrnce vrátíme sáček s kořením, vsypeme cukr, vlijeme víno a povaříme ještě asi deset minut. Pak zkusíme, zda směs na chladném talířku želíruje. Pokud ano, vyndáme koření a naplníme za horka do sklenic. Množství cukru lze upravit podle vlastní chuti, ale když se dá velmi málo, relish se může kazit. Není třeba přidávat žádnou želírovací příměs, brusinky mají vlastní pektin. Relish by měl trochu želírovat, ale neměl by být hustý jako zavařenina.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.